Ben jij onlangs een onderneming gestart, of heb je al langere tijd een onderneming lopen? Dan zal een van jouw belangrijkste doelen zijn om deze te laten groeien. Maar hoe doe je dit het beste, en natuurlijk ook op de veiligste manier? In dit artikel geven wij jou een aantal tips die jij kunt gebruiken om jouw onderneming te laten groeien.

Sluit een kredietverzekering af

Met een kredietverzekering dek jij het risico van niet betalende klanten af als een betalingsherinnering sturen geen effect heeft. Zo ben jij beschermd wanneer een debiteur onverwachts failliet verklaard wordt, en zal je het geldbedrag toch ontvangen. Een dergelijke verzekering zal er dan ook voor zorgen dat jouw bedrijf veilig zal kunnen groeien. Daarnaast zal een kredietverzekering jou helpen met het kiezen van bedrijven om veilig mee te handelen. Een belangrijk onderdeel van deze verzekering is dat je via een online platform vooraf controleert hoe kredietwaardig bedrijven zijn. Zo zal deze verzekering niet alleen jouw financiële zorgen verminderen. Omdat je met een kredietverzekering bewust omgaat met je debiteurenrisico’s kan deze een veilige groei van jouw onderneming waarborgen: een belangrijke zet binnen de strategie van jouw onderneming.

Andere tips

Naast het afsluiten van een polis die goed bij jou en jouw onderneming past, zijn hier nog wat tips die jou kunnen helpen om jouw onderneming te laten groeien. Allereerst is het belangrijk dat je tijd vrijmaakt om te werken aan de groei van jouw onderneming. Werk dus niet alleen in het bedrijf, maar ook aan het bedrijf. Ook zou je meer kennis op kunnen doen door bijvoorbeeld boeken te lezen, workshops te volgen en kennis uit te wisselen met jouw collega’s. Zo kun je tijdens meetings goed in overleg treden met collega’s en tezamen de kennis verbreden. Samenwerking is vaak de key to success. Een andere tip is om de website van jouw bedrijf goed bij te houden en te optimaliseren. De website is het visitekaartje van jouw bedrijf en representeert het bedrijf. Daarom wil je dat de website er goed verzorgd uitziet en ook nog eens goed functioneert. Ook zou je door middel van bijvoorbeeld SEO de vindbaarheid van jouw bedrijf binnen Google kunnen vergroten.

Zo kun je bijvoorbeeld door middel van hulp van een externe partij, via een officiële, financiële afspraak de groei van jouw bedrijf waarborgen. Een kredietverzekeraar kan bijvoorbeeld van jouw debiteuren de kredietwaardigheid checken. Verder kun je zelf en met je collega’s werken aan het bedrijf en de groei hiervan door bijvoorbeeld ideeën met elkaar uit te wisselen. 

Share:

administrator