In de winter brengen de meeste mensen minder tijd door in de tuin dan in de zomer. In huis is het warmer en gezelliger doordat het sfeervol is aangekleed. Het zou zonde zijn je tuin hieraan voorbij te laten gaan. Een winterterras kan met de juiste aankleding ook veel sfeer brengen. Hoe lekker is het om ook in de winter van jouw overkapping en tuin te genieten? In deze blog vind je 3 tips voor hét winterras voor in jouw achtertuin. 

Creëer warmte

Warmte is noodzakelijk als je meer tijd wilt doorbrengen in je wintertuin. Het toevoegen van een tuinkachel, buitenhaard of een vuurkorf maakt je tuin helemaal af. Een vuurkorf staat makkelijk onder de overkapping of veranda, en biedt een aangename temperatuur. Door je overkapping verder aan te kleden met sierkussens en overige tafel- en wanddecoratie wordt de ideale wintertuin sfeer gecreëerd. Ook een optimaal winterwonderland gevoel beleven, maar geen overkapping in de achtertuin? Neem een kijkje bij Hekwerkonline.nl. Gezellig onder een dekentje met je gezin of vrienden bij het knisperend haardvuur, hiermee is het prima vertoeven in je tuin tijdens de herfst- en wintermaanden!

Sfeervolle tuinverlichting

Tuinverlichting kan niet ontbreken in de ideale wintertuin. Je kunt een lichtsnoer van- en op meerdere plekken ophangen en is makkelijk te verplaatsen. Hierdoor kan je elk hoekje van je tuin omtoveren tot een sfeervol plekje. Lichtsnoeren staan extra sfeervol aan een pergola, overkapping of ze zijn op te hangen aan schuttingen. Een andere oplossing is een tafellamp of kaarsen. Deze zijn leuk neer te zetten op tafel bij een etentje of borrel op avonden waarop je waarschijnlijk niet voor de schemer naar binnen vertrekt. Een derde optie zijn wand- en plafondlampen, deze zorgen voor een vaste lichtbron in je tuin. Deze kunnen door middel van bewegingssensoren ingeschakeld worden zodat je direct licht heb zodra je er langs loopt.

Wintergroene planten

In de zomer spelen ze een grote rol in de tuin: bloemen en planten. Van oktober tot april ziet de tuin er wat kaal en grauw uit, want niet alle planten kunnen tegen de kou. Maar gelukkig zijn er een aantal winterbloeiers die je tuin tijdens de wintermaanden kunnen opfleuren. Neem bijvoorbeeld de helleborus, of wel kerstroos. De kerstroos bloeit in wit, geel, roze, rood en paars. Ook kunnen winterviooltjes goed tegen de strenge vorst. De violen worden op een hoge plek, in stevige terracotta potten geplaatst waar ze even stoppen met de aanleg van nieuwe knoppen. Naast deze plantjes zijn er nog een aantal meer winterharde planten zoals toverhazelaars, winterjasmijn en het sneeuwklokje.

Share:

administrator