Ben je zzp’er of mkb’er? Dan heb je vast wel eens overwogen om een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Anno 2022 beschikt bijna iedereen wel over een privé mobiel abonnement. Er zijn maar weinig mensen die geen abonnement voor mobiel bellen hebben. Toch weten maar weinig mensen wat het verschil is tussen een zakelijk en privé mobiel abonnement.

Belangrijk om te weten is dat een zakelijk mobiel abonnement niet verplicht is. Je kunt ook eenvoudigweg met een privé abonnement zakelijke telefoontjes voeren. In een onderneming kunnen de telefoonkosten echter een flinke kostenpost worden. Als je veel zakelijk belt en je eventuele medewerkers dit ook doen, dan is een zakelijk abonnement toch wel aan te raden. Bovendien biedt dit verschillende fiscale en praktische voordelen. We zetten de drie grootste voordelen op een rijtje.

1.      Snellere klantenservice

Overweeg je al tijden om een iPhone 14 Pro Max zakelijk abonnement af te sluiten? Maar weet je nog altijd niet wat toch het verschil is met een privé abonnement? Dan is dit misschien wel de reden om toch die knoop door te hakken. De klantenservice van zakelijk abonnementen is namelijk veel beter. Speciaal voor de zakelijke klanten is namelijk een service opgesteld die 24/7 werkzaam is. Op die manier word je altijd snel geholpen en zal je bij problemen dus nooit lang afwezig blijven voor je eigen klanten.

Deze goede service wordt al getoond bij het kiezen van het juiste abonnement. Dat is best lastig. Elke ondernemer heeft immers andere behoeften. Zo heb je als zzp’er iets heel anders nodig dan een bedrijf met een groot aantal medewerkers die ook bellen. Daarom bieden veel providers ook een speciale service aan die het mogelijk stelt om ondernemers te helpen bij het maken van deze keuze.

2.      Speciale aanbiedingen

Bij veel providers zie je dat de aanbiedingen voor zakelijk mobiel bellen heel anders zijn dan die voor de particulieren. Hierdoor kom je in aanmerking voor veel aantrekkelijke tarieven. Zo ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan wanneer je een privé abonnement zou afsluiten. Voornamelijk als je voor een grote bundel zou kiezen.

3.      Alles in één overzicht

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een privé abonnement voor mobiel bellen ook zakelijk te gebruiken. De kosten voor zakelijk bellen zijn echter aftrekbaar. Dit betekent dat je deze naar rato zakelijk kunt boeken. Bij een mobiel abonnement voor zakelijk bellen zal dit een stuk minder ingewikkeld zijn. je ziet direct hoeveel er zakelijk gebeld is en kunt deze gegevens meteen gebruiken voor de Belastingdienst. Je mag de gemaakte kosten van zowel de inkomsten- als omzetbelasting aftrekken. Dit kan fiscaal heel aantrekkelijk zijn.

Kies je voor een zakelijk abonnement met telefoon? Dan is het ook goed om te weten dat je dan nooit in het BKR opgenomen zal worden. 

Share:

administrator