Unibet Nederland, een welbekende site voor mensen die willen spelen en plezier willen maken door middel van gokken. Hier kan je meedoen aan verschillende gok categorieën die de site heeft te bieden. Zo is er te wedden op sportwedstrijden, kan je poker spelen en hebben ze een hoop andere casinospellen aangeboden. Unibet NL kreeg als 19e bedrijf een licentie. Maar wat is een licentie precies? En waarom duurde het zo lang?

Nieuwe gokwet

Er is nu 10 maanden een wet die het legaal maakt voor bedrijven een vergunning aan te vragen. Ze kunnen daarna gokdiensten aanbieden aan iedereen in Nederland. Sinds eind 2021 is die populariteit dan ook toegenomen. Dit is een gevolg van de keus van de overheid. Ze wilde haar burgers beschermen door zelf controle te kunnen uitoefenen over gokbedrijven. Eerder gingen gokkers namelijk naar ongecontroleerde (soms illegale) gokbedrijven. Om dit te stoppen hebben ze een nieuwe wet gemaakt. Daarbij komen er steeds meer bijkomende maatregelen, zoals het verbod op bekende Nederlanders in reclamespots.

Wat is een licentie

Een licentie is de vergunning van de overheid, voor het aanbieden van gokdiensten. Een bedrijf zal goed zijn best moeten doen om dit te verkrijgen. Unibet is al jaren geschikt en ze waren ook lang een van de grootste gokbedrijven in Nederland. Maar na de nieuwe wet moesten financiële zaken helemaal op orde zijn en moest er altijd sprake zijn van een RNG. Ook moet het een betrouwbaar bedrijf zijn. Die strenge criteria zorgen er niet voor dat mensen denken dat het teveel moeite is. Al 19 bedrijven concurreren hard met elkaar om marktaandeel te krijgen. Ze doen dit door middel van reclames, bonussen en nog veel meer.

Wat is Unibet

Unibet is een van de gokbedrijven die pas een licentie heeft ontvangen. Het bedrijf bestaat al 25 jaar, maar ze zijn pas net legaal actief in Nederland. Het gokbedrijf richt zich vooral op sportweddenschappen. In 2020 wonnen ze maar liefst 6 prijzen voor de goed verrichtte diensten. Het is een betrouwbare site, maar toch wachtte de overheid lang met de vergunning. Ze probeerde na de nieuwe wet toch online te blijven. Na veel kritiek en gezeur zijn ze toch tijdelijk vertrokken uit Nederland. Nu kunnen we weer volop gebruik maken van de diensten.

Mogelijkheden en gevaren

De nieuwe licentie heeft een hoop nieuwe mogelijkheden. De lay-out en interface van Unibet zijn namelijk erg aangenaam. Er is een hoop keus uit verschillende sporten en allerlei wedstrijden. Een echte site voor sportfans dus. Helaas zitten er ook bepaalde risico’s aan het gokken. Verslavingen komen sinds de nieuwe wet steeds meer voor. Gelukkig doet de overheid haar stinkende best dit zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat je geld verliest met het plaatsen van bets. Ben je dus altijd bewust van deze mogelijkheden.

Share:

administrator