In de zomer is het heerlijk om in de zon op het terras te zitten. Toch kan het in de avond erg afkoelen, doordat de zon weg is. Om dan nog te genieten van de buitenlucht, kun je natuurlijk een dikke trui aantrekken of onder een dekentje kruipen. Wil je genieten van de lange zomeravond en heb je geen trui of dekentje bij de hand? Dan is een terrasverwarmer ideaal. En niet alleen in de zomer. Met een terraswarmer kun je in de herfst en winter ook gebruik maken van het terras. Er zijn allerlei soorten terrasverwarmers. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten? Lees dan verder en kom erachter!

Elektrische terrasverwarmer

Een elektrische terrasverwarmer is ideaal als je niet van een gas of hout geur houdt. Deze terrasverwarmer sluit je aan via een stopcontact en klik je gemakkelijk aan wanneer je het nodig vindt. Het voordeel aan een elektrische terrasverwarmer, is dat deze ook in een afgesloten ruimte gebruikt kan worden. Dus heb je een tuinhuis die je af kunt sluiten? Dan kun je alsnog deze terrasverwarmer gebruiken. Bij elektrische verwarming wordt er namelijk geen zuurstof verbruikt.

Terrasverwarmer op gas

Het voordeel aan een terrasverwarmer op gas, is dat deze veel meer warmte afgeeft dan een elektrische verwarmer. Daarnaast kun je deze verwarmer overal neer zetten waar je wil, omdat je niet afhankelijk bent van een stopcontact. Ook brengt deze terrasverwarmer veel sfeer door de vlammen die zichtbaar zijn. Het nadeel is dat je de terrasverwarmer op gas niet op een afgesloten plek kunt neerzetten, omdat er dan te weinig zuurstof bij komt.

Vuurtafel

Je kunt kiezen voor een hangende elektrische terrasverwarmer of een staande Heather op gas, maar er is nog een andere optie: de vuurtafel. De vuurtafel wordt de laatste jaren steeds populairder. En dat is niet voor niets. Aan deze lage tafel kun je gezellig zitten en tegelijkertijd geniet je van sfeer en warmte die de vlammen met zich meebrengen. Een ander voordeel is dat je op de rand van de tafel je drankje kwijt kunt.

Bepaal wat het beste bij jou past!

Zoals je nu weet zijn er allerlei verschillende opties om het terras te verwarmen. Het is aan jou om te bepalen wat het beste bij jouw terras past. Ga je voor de elektrische terrasverwarmer, omdat deze veilig is en te gebruiken is in afgesloten ruimtes? Of kies je voor de sfeer van een vuurtafel? Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, kun je een kijkje nemen op de website van Tuinhaardxxl

Share:

administrator