Cryptovaluta zijn de laatste jaren erg populair geworden en dat betekent dat er meer munten bijkomen en steeds meer mensen hier gebruik van maken. Ook stijgt de vraag naar onder andere de bitcoin steeds meer, wat er alleen maar voor zorgt dat de waarde van een munt steeds meer en meer stijgt. Doordat er steeds meer mensen zijn die beginnen met het kopen van cryptomunten, zijn hier een paar do’s en dont’s.

Don’t: onveilig omgaan met je munten

Een van de grootste beginnersfouten is het onveilig opslaan van de munten. Je kan namelijk, als je niet veilig genoeg met je munten omgaat, een makkelijke toegang geven aan hackers die zo jouw munten kunnen stelen. Daar gaat je geld! Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van een goede (offline) wallet waarvan je zeker bent dat hij goed beschermd.

Do: zorgen dat je alles goed begrijpt

Het is een ingewikkeld wereldje als het om cryptovaluta gaat en er komt een heleboel bij kijken. Zo zijn begrippen als blockchain en mining dingen waar je mee te maken gaat krijgen. Het is goed als je precies weet waar je aan begint en wat je allemaal wel en niet moet doen. Lees je goed in voordat je ergens mee begint.

Don’t: een groot risico nemen

Het is natuurlijk ook wel een beetje de charme van het vak, maar er zijn genoeg dingen die mis kunnen gaan bij het kopen en houden van cryptomunten. Het blijft een digitale munt en je weet nooit wat er kan gebeuren met de ethereum koers of de verge koers bijvoorbeeld. Daarom is het verstandig om alleen geld te investeren waarvan je bereid bent om het te verliezen. De kans is niet groot dat de koers flink zakt of dat jouw munten ineens kwijtraken, maar de kans bestaat wel en daarom is het goed als je voorbereid bent.

Do: investeren in kleinere munten

Je eerste instinct is waarschijnlijk om grotere munten als de bitcoin of ethereum te kopen. Logisch, want de munten zijn waardevol en populair en zullen dus ook niet zomaar hun waarde verliezen. Bovendien zijn veel munten afhankelijk van de bitcoin en is het dus geen verkeerd idee om te investeren in bitcoins. Echter zijn er veel andere munten, altcoins, die kleiner of nieuwer zijn en nog niet veel geld kosten. Veel van deze munten hebben echter wel de potentie om flink te groeien en wie weet haal je er op die manier dus na een tijd veel winst uit. Overweeg dus zeker om een klein bedrag te investeren in altcoins.

Share:

administrator