Of het nu een groot of klein bedrijfsfeest wordt, het is wel belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Lang waren bedrijfsfeesten niet mogelijk. Inmiddels zijn er eigenlijk geen restricties meer met betrekking tot corona. Daardoor kunnen we weer volop feesten als vanouds én daar moet natuurlijk gebruik van worden gemaakt. Maar wat is nu eigenlijk de juiste bedrijfsfeest locatie? Wat ga je precies doen? Wanneer?

Allemaal vragen en heel weinig antwoorden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In dit artikel geven we je een aantal essentiële tips bij het organiseren van een fantastisch bedrijfsfeest. Daar zullen jouw medewerkers nog jaren over praten!

Bepaal het budget

Voordat er überhaupt voorbereidingen getroffen kunnen worden, is het eerst belangrijk dat het budget bepaald wordt. Hoeveel wil en kan je maximaal uitgeven aan het feest? Natuurlijk wil je dolgraag het meest extravagante feest geven, maar het moet de financiële situatie van het bedrijf natuurlijk niet schaden. Gelukkig kun je een bedrijfsfeest zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een simpele samenkomst met een taart en wat drankjes en je bent met een kleine honderd euro waarschijnlijk al goed op weg. Je kunt het ook grootser aanpakken met een bedrijfsuitje bij Beachclub Sunrise. Na twee jaar waarin weinig mogelijk was, is dat budget er misschien nu wel.

Goed om dus eerst uit te zoeken hoeveel je te besteden hebt. Dan wordt het vervolgens ook een stuk gemakkelijker om knopen door te hakken.

Uitnodigingen

Zodra je weet waar het bedrijfsuitje gaat plaatsvinden en wanneer dit wordt gegeven, moet je ook niet te lang wachten met het versturen van de uitnodigingen. Juist doordat heel lang weinig kon, zijn mensen steeds meer dingen gaan ondernemen in hun vrije tijd. Grote kans dat je de medewerkers al heel wat weekenden en vrije avonden vol gepland hebben. Daarom belangrijk om voor een groot evenement minstens een half jaar van tevoren te laten weten wanneer dit zal plaatsvinden. Zo loop je het minste risico dat de helft niet komt opdagen.

Entertainment

Natuurlijk is het samenkomen al ontzettend gezellig, maar bedenk ook goed wat er verder gedaan gaat worden tijdens het bedrijfsfeest. Je wil niet dat je gasten zich gaan vervelen. Bij sommige feesten is duidelijk welke kant het opgaat. Wanneer deze op een spectaculaire feestlocatie worden gegeven, kan je bijna niet anders dan muziek opzetten en de dansvloer opwarmen.

Heb je toch iets anders in gedachten? Ga dan op zoek naar de juiste entertainment voor deze locatie. Denk hierbij aan dingen zoals een bingo, het inhuren van een goochelaar of misschien zelfs wel mix & match met foto’s uit de kindertijd en nu. Dat zorgt gegarandeerd voor het nodige plezier deze avond.

Extra controle

Heb je het gevoel dat alles gepland is en is hét moment al bijna daar? Controleer een paar dagen voor het feest dan nog één keer of echt alles gaat zoals het hoort te gaan. Bel de cateraar, de entertainment en eventueel nog de locatie een keer na om alles af te vinken. Dat geeft veel minder stress op de dag zelf en zo kunnen eventuele problemen nog tijdig worden opgelost.

Share:

administrator