In Nederland is iedereen gelijk, en daarom moet iedereen ook gelijk behandeld worden. Immers hebben we juist daar het artikel 1 van de Grondwet voor. Toch mogen op sommige vlakken uitzonderingen gemaakt worden, en kun je daar maar beter gebruik van maken, zo ook van de ambtenarenlening!

Risicoprofiel

Over het algemeen zijn ambtenaren ten opzichte van de gemiddelde Nederlander loyaler tegenover hun werkgever en hebben ze minder vaak betalingsachterstanden. Hierdoor is het voor kredietverstrekkers minder risicovol om geld te lenen aan ambtenaren, en doen ze dit tegen een lager rentetarief. Mocht jij dus ambtenaar zijn, dan betekent dit dus inderdaad dat je sneller een lening kunt krijgen. Wil jij als ambtenaar zijnde een lening afsluiten, dan raden we het je natuurlijk wel aan om je hier goed in te verdiepen. Onderstaand vertellen we je hier graag meer over.

Het afsluiten van de lening

Dat je als ambtenaar zijnde sneller een lening kunt krijgen is natuurlijk top. Echter betekent dit niet meteen dat je dit snel moet doen. Het afsluiten van een lening is namelijk niet zomaar iets. Denk hier goed over na en sluit niet zomaar een lening af. Kies ervoor om je hier goed in te verdiepen en ga zeker geen lening afsluiten die je niet terug kunt betalen. Je moet er toch niet aan denken dat je hierdoor flink in de problemen komt?

Verschillende leningen

Er zijn verschillende leningen die je af zou kunnen sluiten. Een mooi voorbeeld van een lening is de hypotheek. Een zeer groot gedeelte van Nederland heeft een hypotheek afgesloten om zo een woning te kunnen kopen. Het kopen van een huis is duur en hier heb je een flink bedrag voor nodig. De meeste mensen hebben dit bedrag natuurlijk niet op hun rekening staan en juist daarom kan de bank helpen.

Lenen bij bekenden

Kies je ervoor om een hypotheek af te sluiten, dan kies je er zoals gezegd voor om te lenen bij de bank. Echter zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om geld te lenen bij vrienden en familie. Aan te raden is om dan wel duidelijke afspraken op papier te laten zetten. Het zou toch verschrikkelijk zijn als er door de lening een conflict ontstaat? Dit is iets dat je kunt voorkomen door een contract met elkaar op te stellen. Wij raden dit zeker aan! Heb je een contract opgesteld? Laat een jurist hier dan ook even naar kijken.

Share:

administrator