Zo werf je nieuw personeel voor jouw organisatie

Wil je nieuw personeel werven voor jouw organisatie? In deze huidige tijden is dat voor veel werkgevers een echte uitdaging. Er staan namelijk meer vacatures open dan dat er personeel is. Een executive search bureau zou je onder andere kunnen helpen met het werven van goed personeel. Wij hebben in dit artikel enkele tips voor je, die kunnen helpen bij het werven van nieuw personeel voor jouw organisatie. Lees snel verder voor meer informatie.

Zorg voor een helder functieprofiel

Wanneer je personeel nodig hebt, is het belangrijk dat je voordat je een vacature schrijft helder hebt wat het functieprofiel is. Omschrijf gedetailleerd wat voor soort kandidaat je zoekt, welke kennis hij of zij in huis moet hebben en welke andere eisen je aan de kandidaat stelt. Bedenk wat voor type persoon jouw team kan aanvullen en beschrijf dit in de vacaturetekst. Beschrijf in je vacature helder wat jouw toekomstige medewerker gaat doen, hoe hij of zijn een verschil kan maken en wat jouw verwachtingen hiervan. Zo is de kans groter dat je straks met de juiste persoon aan tafel zit. Je kunt ook Maes & Lunau inschakelen om je hierbij te ondersteunen.

Focus ook op wat jij te bieden hebt

Als je een vacature maakt, is het niet alleen belangrijk te formuleren waar jij naar op zoek bent. Bedenk ook wat jij te bieden hebt aan een nieuwe medewerker. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van een vast contract, een auto van de zaak, pensioen, enzovoort. Mensen die ergens gaan werken willen graag weten waar ze aan toe zijn. Benoem dan ook wat de kernwaarden van jouw bedrijf zijn en hoe je hier inhoud aan geeft. De persoon die de vacature voor ogen krijgt kan dan eenvoudig bekijken of hij of zij past bij jouw organisatie.

Wacht niet te lang met sollicitatiegesprekken

Wanneer je goede reacties hebt op de vacature, is het tijd om de sollicitatiegesprekken in te plannen. Wacht hier niet te lang mee, want de arbeidsmarkt is vrij krap. Een goede kandidaat heeft doorgaans meerdere opties, waardoor het zomaar kan zijn dat je iemand die precies bij jouw bedrijf past misloopt. Richt je tijdens het sollicitatiegesprek op het functieprofiel en vraag wat de behoeftes van de kandidaat zijn.

Wij wensen je veel succes met het werven van nieuw personeel voor jouw organisatie.

Share:

administrator