Als ondernemer is het belangrijk dat jij jouw zaakjes goed op orde hebt. Je moet niet alleen zorgen voor voldoende inkomsten, maar het is ook belangrijk dat je goed verzekerd bent. Vandaag de dag zijn er talloze zakelijke verzekeringen die jij voor jouw bedrijf af kunt sluiten. Zo kun jij je bijvoorbeeld verzekeren voor rechtsbijstand. Zie je het nut van een rechtsbijstandverzekering niet in? Dan laat je deze mogelijk links liggen. Zonde, want het is wel degelijk slim om als ondernemer een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. In deze tekst leggen we je uit waarom je hier baat bij hebt.

Je bereidt jezelf voor op juridische conflicten

Veel ondernemers hebben wel eens van een rechtsbijstandverzekering gehoord, maar lang niet iedereen weet wat dit voor een verzekering is. Met een rechtsbijstandverzekering bereid jij jezelf voor op een juridisch conflict. Acht je de kans niet groot dat je hiermee te maken krijgt? Besef je dan goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Bovendien heb je zelf niet altijd invloed op het ontstaan van een conflict. Als een klant of leverancier het niet kan vinden in jouw handelswijze, kan dit de basis zijn voor een zakelijk conflict. De kosten van zo’n conflict kunnen behoorlijk hoog uitvallen.

Sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af? Dan hoef jij hier geen zorgen over te maken. Met een rechtsbijstandverzekering ben je namelijk verzekerd voor juridische hulp bij een zakelijk conflict. De onderstaande zaken zijn verzekerd wanneer je een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit.

– Conflicten over niet-betaalde rekeningen en andere incassozaken.

– Conflicten met leveranciers en afnemers, bijvoorbeeld bij een late levering of als de levering niet aan de eisen/verwachtingen voldoet.

– Conflicten over arbeidscontracten, bijvoorbeeld bij ontslag van een personeelslid.

– Proceskosten.

Wacht niet te lang met afsluiten

Ondanks dat een rechtsbijstandverzekering de nodige voordelen met zich meebrengt, sluit niet iedere ondernemer er direct eentje af. Wacht alleen niet te lang met afsluiten. Een verzekeraar hanteert namelijk een wachttijd voor een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat je de eerste maanden na het afsluiten van de verzekering geen recht hebt op juridische hulp.

Er kunnen overigens wel situaties voorvallen waarbij rechtsbijstand zonder wachttijd mogelijk is. Dit is onder meer het geval bij een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is, een geschil in het verkeer en letselschade. Sluit je een nieuwe rechtsbijstandverzekering af en sluit deze aan op jouw oude rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je ook juridische hulp zonder wachttijd.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen met elkaar

Ondernemers kunnen tegenwoordig bij vrijwel iedere verzekeraar een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Het is alleen niet verstandig om de eerste de beste verzekering af te sluiten. Waarom niet? Omdat rechtsbijstandverzekeringen per verzekeraar anders kunnen zijn. Bovendien betaal je niet overal dezelfde premie. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je de knoop doorhakt. Let hierbij niet alleen op de premie, maar kijk vooral naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. In dat geval slaag je er vast en zeker in de beste rechtsbijstandverzekering te vinden.

Share:

administrator