Iedereen kent LEGO wel: de bouwpakketten waar je urenlang zoet mee bent. Maar wist jij dat LEGO niet alleen leuk is, maar ook nog eens veel verschillende voordelen heeft voor de ontwikkeling van jouw kind? Maar hoe zit dit nou eigenlijk? Hieronder lees je het allemaal.

Waarom is LEGO populair?

LEGO bestaat al jarenlang en we zijn bijna allemaal wel opgegroeid met het speelgoedmerk. LEGO heeft veel verschillende bouwpakketten gemaakt met allemaal een eigen thema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LEGO Technic wat weer erg populair is onder de oudere jeugd en volwassenen. Maar natuurlijk ook LEGO Friends en LEGO Duplo. Zo is LEGO Duplo een thema speciaal gemaakt voor kinderen, dat erg goed is voor de ontwikkeling van jouw kind.

Voordelen van LEGO

LEGO heeft veel verschillende voordelen, want naast urenlang speelplezier draagt LEGO ook een steentje bij aan de ontwikkeling van je kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stimulatie van de verbeelding en de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Ook het geheugen van je kind wordt verbeterd. Daarnaast zal jouw kind zich helemaal op kunnen laten gaan in zijn of haar fantasie. Ook zal jouw kind een echte sociale vlinder worden, is hij of zij opgegroeid met LEGO. Ze kunnen namelijk hele storylines beginnen en met veel vriendjes en vriendinnetjes gaan spelen. LEGO is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens erg effectief. Een win-winsituatie dus!

Verschillende thema’s

Zoals hierboven al even genoemd werd, heeft LEGO veel verschillende bouwpakketten met verschillende thema’s. Is jouw kind nou helemaal fan van Harry Potter, dan kan hij of zij zich helemaal inleven met de pakketten van LEGO Harry Potter. Is jouw kind een handige Harry? Dan zijn de LEGO Technic pakketten wellicht wel wat voor hem of haar. Ook de Star Wars LEGO pakketten zijn erg populair. Jouw kind zal hier helemaal op kunnen laten gaan in zijn of haar fantasie. 

Share:

editor