Eenvoudig gezegd is webhosting eigenlijk het huren van een stukje webruimte op een server waar je bestanden opslaat die jouw website modelleren. Op die manier kan iedere internetter gebruikmaken van jouw website. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede kwalitatieve en betrouwbare hosting als je een stabiele website wil creëren. Dit maakt hosting het fundament van jouw website. In dit artikel leggen wij jou uit waarom een betrouwbare hosting zo belangrijk is.

Online

Een betrouwbare hosting is dus belangrijk voor een stabiele website. Als je kiest voor een slechte en onbetrouwbare hosting, bestaat de kans dat jouw website weleens offline gaat. Hierdoor kunnen eventuele klanten jouw website niet bereiken, waardoor je aankopen kunt mislopen. Als je een hosting neemt bij een betrouwbaar hostingbedrijf, staat jouw website 9 van de 10 keer online: het kan natuurlijk voorkomen dat jouw website er wel eens uitligt. Hoe snel jouw website weer online is, hangt af van de snelheid van de webhosting. Onbetrouwbare webhosters hebben vaak geen klantenservice waardoor je ze dus niet direct telefonisch kunt bereiken. Niet zo fijn als je wil dat jouw website binnen no time weer in de lucht is.

Snelheid

Daarnaast zorgt een betrouwbare hosting ervoor dat jouw website sneller wordt. Als bezoekers een paar seconden moeten wachten totdat ze jouw website bereiken, kunnen ze al gauw afhaken waardoor je nogmaals aankopen kunt mislopen. Dit klinkt weinig, maar veel gebruikers ervaren dit als vervelend. Site speed is dus een belangrijke factor als het gaat om webhosting.

Wijzigingen

Een website moet natuurlijk up-to-date blijven waardoor je veel en vaak dingen wijzigt aan je website. Je gaat er blindelings vanuit dat deze wijzigingen worden opgeslagen. Toch bestaat de kans dat jouw wijzigingen verloren gaan als je kiest voor een onbetrouwbare hosting. Dit is immers zonde van de tijd die je eraan hebt besteed.

Soorten hosting

Er bestaan verschillende soorten webhostings. Deze worden vaak in pakketten aangeboden en vaak geldt hierbij de regel: hoe duurder het pakket, hoe meer features erin zitten. 

1. Magento hosting

Magento 2 is een software speciaal gemaakt voor webshop-eigenaren. Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform waarbij het gebruiksgemak en de performance verbeterd is. Bovendien zitten er in de Magento 2 hosting modules die standaard de snelheid verhogen en daarmee de serverbelasting verminderen. Daarnaast is de hosting van Magento 2 gebaseerd op de mobiele gebruikers, wat immers niet meer is weg te denken uit deze tijd.

2. WordPress hosting

WordPress is een van de bekendste CMS-systemen ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk en heeft een groot aanbod van plugins en thema’s. Daarnaast is het een eenvoudig systeem met veel hulpmiddelen waarmee je snel jouw website optimaliseert en daardoor de snelheid verbetert. Ook is de WordPress-hosting voorzien van beveiligingsmaatregelen zodat veelvoorkomende foutjes worden tegengegaan.

3. VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Websites die gebruikmaken van VPS hebben een fysieke server met andere websites. Iedere VPS-gebruiker heeft zijn eigen ‘stukje’ website met toegewezen bronnen. Dit betekent meer geheugen en opslag. Deze hosting wordt aanbevolen door gebruikers met veel ervaring in het serverbeheer. De VPS-hosting biedt veel mogelijkheden wat betreft aanpassingen voor het uitvoeren van apps.

Share:

administrator