Bij de start van een bedrijf als zzp’er is het belangrijk om ook over verzekeringen na te denken. Er zijn voor starters verschillende soorten verzekeringen van belang om het risico van aansprakelijkheidsstelling af te dekken. Bij het uitvoeren van werkzaamheden loop je bijvoorbeeld het risico om schade te veroorzaken aan personen of aan spullen. Zo bestaat er ook een risico op het maken van uitvoeringsfouten of beroepsfouten. Je hebt als ondernemer de keuze uit diverse zzp verzekeringen om bedrijfsrisico’s te verzekeren. Ontdek hier welke geschikt zijn voor startende zzp’ers.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp

De aansprakelijkheidsverzekering zzp is een van de belangrijke verzekeringen voor startende ondernemers. In de uitvoering van je werk loop je altijd risico om schade toe te brengen aan spullen van anderen of aan personen. Heb je een winkel en loopt er een klant binnen die over de stofzuiger struikelt omdat je net bezig was met schoonmaken dan kan er letselschade ontstaan. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de aansprakelijkheid daarvoor. Zo geldt dat ook als je een klusbedrijf hebt en bij een klant thuis tegen een televisie aanstoot die omvalt en kapotgaat. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is wat dat betreft te vergelijken met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Alleen met het verschil dat een aansprakelijkheidsverzekering zzp dus gericht is op het verzekeren van bedrijfsrisico’s. Zo biedt deze verzekering ook dekking voor schade die veroorzaakt wordt door een product dat bij jou is aangeschaft.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Er zijn allerlei beroepsgroepen, waarin het geven van advies de basis vormt van de werkzaamheden als ondernemer. Bijvoorbeeld op juridisch of op administratief gebied, waarbij je als boekhouder iemand een onjuist advies geeft die daardoor schade leidt. De beroepsrisico’s zijn wat dat betreft als startende ondernemer te verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De verzekering biedt dekking voor aansprakelijkheid van schade die ontstaat door beroepsfouten. Dat betekent dat je verzekerd bent tegen financiële aansprakelijkheid als gevolg van een ingediende schadeclaim. Het kan altijd voorkomen dat anderen door jouw toedoen met het geven van verkeerd advies financiële schade leiden. Als de schade groot is en je bent niet verzekerd kan dat tot grote gevolgen leiden die zelfs het voortbestaan van je bedrijf bedreigen.

CAR verzekering zzp

Start je als zzp met een bouwbedrijf of een klusbedrijf dan is het verstandig om na te denken over het afsluiten van een CAR verzekering. Dat is een construction allrisk verzekering waarmee je werk tegen schade is verzekerd. Het kan gebeuren dat je een keer een fout maakt tijdens werkzaamheden in de bouw. In dat geval kan de financiële ramp groot zijn en is het maar goed dat je tegen de gevolgen van de schade verzekerd bent. Een CAR verzekering voorziet in het verzekeren van het risico dat je schade veroorzaakt door verkeerd te werken. Daarnaast is de dekking ook van toepassing op gebeurtenissen waar je geen schuld aan hebt. Denk maar aan bouwmaterialen die je naar de bouwlocatie hebt gebracht en die in brand vliegen of door storm met schade te maken krijgen.

Inventarisverzekering zzp

Er is nog een schadeverzekering die geschikt is om als startende ondernemer af te sluiten. Dat is de inventarisverzekering als je een kantoor hebt of een bedrijfspand met zakelijke inboedel. Het gaat hier om goederen die geen deel uitmaken van een pand zelf. Denk daarbij aan kantoormeubelen, computers, maar ook aan machines, gereedschappen en materialen. De inventarisverzekering heet ook wel de zakelijke inboedelverzekering en voorziet in een vergoeding van schade aan de zakelijke inboedel. Er kan op allerlei manieren schade ontstaan aan de zakelijke inboedel, zoals door brand of door lekkage. Ook inbraak en diefstal is een risico waarmee je als ondernemer te maken krijgt als je over een bedrijfspand beschikt.

Share:

administrator