Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt stijgt het aantal vaste banen. Vooral in de IT sector kan het inhuren van externen veel voordelen opleveren. Dit wordt ook wel de ‘flexibele schil’ genoemd. Als je een goed idee hebt om bijvoorbeeld een app te ontwikkelen, worden tegenwoordig veel developers ingehuurd. Dit gebeurt bij zowel kleine als grote bedrijven. Ook is dit zeker aan te raden. In dit artikel lees je waarom. 

Waarom personeel inhuren?

De flexibele IT schil is een begrip die de werknemers omschrijft die flexibel inzetbaar zijn. Het gaat om developers die geen rechtstreeks dienstverband voor onbepaalde tijd hebben. Dit geldt voor zowel interne als externe werknemers. Interne werknemers zijn bijvoorbeeld oproepkrachten en mensen met een nul-urencontract. Externe developers zijn bijvoorbeeld zzp’ers. Bedrijven huren externe ontwikkelaars vaak in om verbeteringen in de organisatie te realiseren.

Voordelen van flexibele developers / ontwikkelaars

1 Optimale kennis van IT

Heb je een specifieke opdracht, zoals het bouwen van een app? Voor dit soort opdrachten is het van belang dat de juiste kennis wordt ingezet door een app ontwikkelaar. Een ervaren ontwikkelaar heeft een brede kennis van veel programmeertalen. Dit wordt ook wel een IT-taal genoemd. Een externe developer kan jou voorzien van advies welke taal het beste bij jouw project past. 

2 Direct aan de slag

Developers komen op veel werkplaatsen. Daarom kunnen zij zich over het algemeen snel aanpassen aan de nieuwe sfeer en de werkomgeving. Ze denken meteen mee op het gewenste niveau. Hiermee neem je niet alleen de inwerktijd weg, maar het zorgt er ook voor dat jouw organisatie meer omzet genereert. Ook zet de developer zich volledig in voor het project die hij samen met jou wil realiseren. Er kan daarom snel geschakeld worden tussen de organisatie en de developer. Net zo handig!

3 Minder kosten

Als bijvoorbeeld de economie minder goed gaat draaien, kan dit voor jouw organisatie drastische gevolgen hebben. Als je externe werknemers hebt in bijvoorbeeld een flexible schil, zorg jij voor de juiste balans. Ook zorgt een freelance developer ervoor dat diegene up-to-date is als het gaat om de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het IT-gebied. Daarmee kun je ervanuit gaan dat de developer beschikt over actuele kennis en daarom hoef je niet te investeren in opleidingen of cursussen voor de developer.

4 Externe developers hebben veel ervaring

Als developer werk je op veel verschillende plekken. Hierdoor doen de developers steeds meer nieuwe ervaringen op en ze leren veel mensen kennen. Dit is waardevol voor jouw organisatie, want deze mensen kunnen jouw organisatie een vernieuwende blik geven. Tevens hebben deze developers een specifieke kennis, die jou goed op weg kunnen helpen voor een bepaald project. Over het algemeen hebben ze veel kennis over verschillende besturingssystemen. Je kunt bijvoorbeeld een iOS developer inhuren die specifieke kennis heeft over het bouwen van apps voor Apple-devices. Dat is voor bedrijven een grote meerwaarde.

Share:

administrator