Als je jezelf als bedrijf wilt presenteren, kun je het beste een goede website maken. Een website is het visitekaartje van je bedrijf. Hier krijgen je potentiële klanten de eerste indruk van je mogelijkheden en besluiten zij of zij meer van je willen weten of niet. Zorg er daarom voor dat je een overzichtelijke site laat bouwen waar je jezelf op de juiste manier presenteert. Een site bouwen verloopt in een aantal stappen. Wij zullen deze stappen met je doornemen zodat je precies weet hoe je een website kunt maken waar je voordeel van zult hebben.

Kies een goede domeinnaam + extensie

Iedere site heeft een naam. Dit heet de domeinnaam. Je kunt eenvoudig een domeinnaam kopen. Dit is een kwestie van een goede naam bedenken en vervolgens de naam laten registeren. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. De extensie is meestal ‘.nl’ of ‘.com’ al naargelang het land waarin je in leeft. Er komen steeds meer extensies en de ene is vele malen duurder dan de ander. Een exotische extensie kan voordeliger zijn, maar kan weer moeilijker te onthouden zijn voor bezoekers. Kies dus altijd een domeinnaam die eenvoudig te onthouden is met een duidelijke extensie. Zo weet je zeker het adres van je site je bezoekers bij zal blijven.

Ga voor de beste provider

Als je eenmaal je domeinnaam gekocht hebt, is het tijd om te zorgen dat je een goede host vindt. Dit is de plek waar je je site daadwerkelijk huisvest. Je kunt voor een paar euro per maand een goede host vinden. Een goede host is heel belangrijk want je wilt dat je site snel laadt, geen storingen krijgt en dat er met regelmaat een back-up van je site gemaakt wordt. Als er dan ooit een fout optreedt, kun je meteen overstappen naar een oudere versie van je site, zodat je site niet uit de lucht hoeft. Een goede provider biedt ook zeven dagen per week technische ondersteuning. Zo kun je gelijk contact opnemen wanneer er een probleem is met je site en kan dit gelijk aangepakt worden.

Laat je site bouwen door een professional

Tot slot moet je een site laten bouwen. Dit kun je zelf doen, maar beter is het om dit aan een professional uit te besteden. Zo krijg je een goede site voorzien van de beste technieken. Huur een professionele tekstschrijver in om je teksten te schrijven. Deze kan de boodschap van je bedrijf in weinig woorden, maar toch met kracht overbrengen. Je zult zien dat wanneer je een goede site hebt, het niet lang zal duren voordat de klanten zich bij je melden.

Share:

administrator