Landelijke keukens staan bekend om hun warme en authentieke karakter. Om deze reden zijn landelijke keukens ook erg populair. Wil je zelf graag een landelijke keuken? Of wil je weten of een landelijke keuken iets voor jou is? We hebben alle kenmerken van een landelijke keuken voor je op een rijtje gezet.

Verschillende materialen

In landelijke keukens wordt er vooral veel gebruik gemaakt van hout of houtlook. Dit materiaal is echt kenmerkend voor een landelijke keuken. Het zorgt namelijk voor een warme en natuurlijke uitstraling. Hout kan je op verschillende manieren toepassen in de keuken, denk aan houtlook fronten of een houtlook werkblad. Een ander materiaal waar vaak voor gekozen wordt, is graniet. Dit materiaal heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling en past daardoor perfect bij een landelijke keuken. Het materiaal dat gebruikt wordt is vaak ook voorzien van decoratieve details, hiermee creëer je de echte klassieke landelijke keuken.

Het kleurenpallet

Landelijke keukens kenmerken zich dus door hun natuurlijke uitstraling. Het kleurenpallet van een landelijke keuken bestaat dan ook uit zachte en natuurlijke kleuren. De basis van de keuken heeft vaak een witte of gebroken witte kleur. Een lichte basis zorgt voor een rustig en ontspannen gevoel. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor grijs, taupe, bruin en zwart. In een landelijke keuken zal je niet snel felle kleuren tegenkomen, maar eerder zachte kleuren zoals lichtgroen.

Verschillende combinaties

Je kunt een landelijke keuken ook met andere keukenstijlen combineren. Een veel gemaakte combinaties is een landelijke keuken met moderne elementen. Er wordt dan bijvoorbeeld gekozen voor een greeploze keuken met houtlook fronten. Je kunt ook kiezen voor een klassieke uitstraling door te kiezen voor een front met een raamoptiek en een stalen greep. Wil je wel de nostalgische uitstraling van een landelijke keuken, maar met een stoere touch? Kies dan voor donkere fronten met een houtlook werkblad en voeg daar zwarte elementen aan toe.

Complete ontzorging

Bij Kitchen4All zijn we er om je compleet te kunnen ontzorgen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe keuken of inspiratie op wil doen voor een landelijke keuken. Wij staan voor je klaar! In de winkel voorzien onze adviseurs je van deskundig advies. Daarnaast kunnen zij een gratis 3D-ontwerp maken van je nieuwe droomkeuken. Als je tevreden bent met het ontwerp en de keuken hebt gekocht, dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen. Indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen!

Share:

administrator