Heb je er altijd al van gedroom om een eigen restaurant te hebben? Dan wordt het de hoogste tijd om deze droom uit te laten komen. Misschien heb je de eerste stap al wel gezet en ben je inmiddels eigenaar van een mooi pand. In dat geval kun je langzaam maar zeker beginnen met het inrichten van jouw restaurant. De meeste mensen beginnen bij de keuken. Begrijpelijk, want dit is het hart van een horecazaak. Bij het inrichten van de keuken moet je onder meer kiezen welke apparaten je gaat gebruiken. Vind je dit lastig? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk welke keukenapparatuur onmisbaar is als je binnenkort een restaurant opent.

Frituurpan

Voor het bereiden van stukken vlees gebruik je vermoedelijk een bakplaat of grill. Dergelijke grote apparaten staan ongetwijfeld al op jouw lijstje. Zet er ook zeker een frituurpan op. Waarom dit apparaat niet mag ontbreken in jouw horecakeuken? Omdat er bij veel gerechten frietjes geserveerd worden. Met behulp van een frituurpan bereid je deze binnen een handomdraai. Een frituurpan gebruik je daarnaast voor het bereiden van allerlei (kleine) snacks. Denk bijvoorbeeld aan bitterballen of loempia´s.

Vleesmolen

Gebruik je veel vlees bij het bereiden van gerechten? Dan mag een vleesmolen ook niet ontbreken in jouw horecakeuken. Ondanks dat dit niet het eerste apparaat is waar je aan denkt, komt een vleesmolen ongetwijfeld van pas in jouw horecakeuken. Dit apparaat helpt jou namelijk om een zachte textuur aan vlees te geven. Hierdoor kun je het op een uniek manier in verschillende gerechten verwerken. Vleesmolens zijn er in verschillende afmetingen, waardoor dit apparaat zonder problemen in iedere horecakeuken past.

Citruspers

Op de menukaart van een restaurant staat niet alleen eten, maar ook drinken. Bij drinken denken veel mensen al snel aan frisdranken. Vergeet ook alcoholische dranken niet. Veel mensen houden er namelijk van om een wijntje of biertje te drinken bij het eten. Je doet er ook goed aan een koffiemachine te kopen. Menig Nederlander bestelt namelijk een kop koffie na het eten. Komt er ook verse jus d’orange op jouw drankenkaart te staan? Vergeet dan een citruspers niet op jouw lijstje te zetten. Met dit apparaat pers je het sap makkelijk en snel uit sinaasappels, waardoor jij jouw gasten een verse jus voor kunt schotelen.

IJsblokjesmachine

Een groot deel van de dranken op de menukaart van een restaurant wordt koel geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan frisdrank, maar ook aan witte wijn of rosé. Heb je geen ruimte in de koelkast om al deze dranken gekoeld te bewaren? Koop dan een ijsblokjesmachine. Met behulp van dit apparaat kun je dranken namelijk koel serveren zonder ze gekoeld te bewaren. Voeg je ijsblokjes toe aan een glas met drinken? Dan is de drank binnen de kortste keren lekker koel.

Warmhoudkast

Als restauranthouder wil je niet dat jouw gasten een koude maaltijd voorgeschoteld krijgen. Daarom mag een warmhoudkast absoluut niet ontbreken in jouw keuken. Dit apparaat helpt jou om een maaltijd warm te houden, zelfs als deze al een tijdje klaar is. Een warmhoudkast is onder meer ideaal als je iedereen aan tafel tegelijkertijd van zijn of haar warme gerecht wilt voorzien. Is één van de gerechten eerder klaar dan de rest? Plaats deze dan even in de warmhoudkast. Zo kan iedereen aan tafel straks genieten van een warme maaltijd.

Share:

administrator