Grote bedrijven hoeven er niet lang over na te denken. Zij kunnen niet zonder zakelijk internet. In deze tijd is er geen bedrijfsvoering zonder stabiele internetverbinding. Als je zoveel internet zakelijk gebruikt, dan mag een zakelijk abonnement ook niet ontbreken. Maar hoe zit dat als je als zzp’er werkzaam bent? En als je dus vanuit wel wat meer internet gebruikt op zakelijk vlak, maar deze ook nog dikwijls voor privé doeleinden gebruikt? Is zakelijk internet dan ook een goede optie of juist niet?

Ondanks dat je als zzp’er het internet ook regelmatig privé gebruikt, neemt dit niet weg dat het nu meer dan ooit belangrijk is om over een stabiele verbinding te beschikken. Je hebt een eigen onderneming en moet dus 24/7 goed bereikbaar zijn. Daarom zien we dus steeds vaker dat ook zzp’ers voor zakelijk internet kiezen. Dit levert tal van voordelen op.

Fiscale voordelen

Allereerst is het belangrijk om naar de fiscale voordelen te kijken. Op de eerste plaats mag je de kosten en btw van een zakelijk abonnement aftrekken van de winst van jouw onderneming bij de inkomstenbelasting. Dit zorgt er dus onder de streep voor dat je minder belasting hoeft te betalen. Hier staat wel tegenover dat de kosten voor zakelijk internet vaak iets hoger liggen dan bij een privé abonnement. Je zou je kunnen afvragen waarom je dan toch voor zakelijk internet kiest. Dit heeft echter doorgaans ook niet te maken met het financiële plaatje, maar alles met de bijkomende voordelen.

Veel meer extra ondersteuning

Besef goed dat je als ondernemer altijd over een stabiele internetverbinding moet beschikken. Elk uur dat je niet over internet beschikt, is een uur dat je mogelijk inkomsten misloopt. Daarom is het belangrijk dat er extra contact met de provider mogelijk is. Zo beschikken de meeste providers over een speciale helpdesk voor zakelijke abonnees. Hier kun je doorgaans 24/7 terecht om je vragen te stellen.

Daarnaast wordt er vaak een regeling getroffen bij mogelijke storingen. Zo wordt in het contract opgenomen hoe lang je maximaal zonder internet mag zitten. Meestal is dat niet langer dan zes tot twaalf uur. Ook worden er diensten geleverd die je bij een gewoon abonnement niet mag verwachten. Vaak extra diensten om de verbinding beter te beveiligen. Zo wordt er ook extra bescherming geboden tegen DDoS aanvallen. Dat geeft een veilig gevoel. 

Internet van de hoogste kwaliteit

En dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel: je mag internet van de hoogste kwaliteit verwachten. Als je aan het werk bent, wil je immers niet belemmerd worden door een trage verbinding. Je wilt altijd van snel en betrouwbaar internet gebruik kunnen maken. Hier wordt extra voor gezorgd als men voor zakelijk internet kiest. Hierdoor kan het werk sneller en beter worden uitgevoerd.

Share:

administrator