Met de zomervakantie in het vooruitzicht, is het langzaamaan tijd om een takenlijstje samen te stellen. Welke zaken moeten nog geregeld worden, voordat je met een gerust hart op pad kunt gaan deze zomer? Bij een autovakantie is het belangrijk om het nodige onderhoud uit te voeren voor vertrek. Het helpt je de kans te verkleinen dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Iets waar je liever niet aan denkt! In dit artikel zetten we verschillende zaken op een rijtje. Aan welke van deze punten heb je zelf al gedacht?

Motorolie en andere vloeistoffen bijvullen of verversen

Online motorolie kopen is tegenwoordig heel eenvoudig, evenals het bestellen van bijvoorbeeld ruitenwisservloeistof. Belangrijk bij het bestellen van motorolie is de viscositeit van het gekozen product. Deze moet passen bij de behoeften van de motor in je auto. Vaak vind je er in het handboek van het voertuig meer informatie over. Nadat je de diverse vloeistoffen thuisbezorgd hebt gekregen, is het zaak om ze bij te vullen.

Tip: maak gebruik van de video’s die je online vindt, om deze klusjes uit te voeren. Je hoeft geen monteur te zijn om de motorolie te kunnen verversen.

Bestel de laatste spullen voor je vakantie

Heb je alle spullen compleet voor je kampeervakantie? Overweeg je een fietsendrager mee te nemen, maar blijkt deze de verkeerde aansluiting (7-pin in plaats van 13-pin) te hebben? Het zijn zaken om ruim voor vertrek uit te zoeken, zodat je de laatste spullen tijdig kunt bestellen. Een 13-polige stekker op je fietsendrager of een aanhanger kan wenselijk zijn, afhankelijk van het land dat je bezoekt in de zomer. Sommige landen eisen dat het mistachterlicht werkt.

Zorg voor de aanwezigheid van basisbehoeften in de auto

Tot slot is het belangrijk om de auto van verschillende basisbehoeften te voorzien. Je bent in de zomer niet de enige die op autovakantie gaat. Het maakt dat het risico op files in deze periode groot is, zeker in landen als België, Frankrijk en Spanje. Voorkom dat je langdurig stilstaat zonder water bij de hand te hebben. Het maakt dat je het lichaam nauwelijks nog kunt koelen, wat het risico op oververhitting vergroot. Neem naast voldoende water altijd wat te eten en bijvoorbeeld een veiligheidshesje mee. In sommige landen is ook de aanwezigheid van een brandblusser in de auto verplicht. Je kunt een boete krijgen als je deze niet bij je hebt tijdens een controle.

Share:

administrator