Er wordt altijd gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Het is dus van belang dat je een goede bodem hebt voor je dag. Weet je nog niet zo goed wat je allemaal kan klaarmaken voor ontbijt? Welke maaltijden zijn echt heerlijk voor in de ochtend? Lees snel verder en kom erachter! 

1. Acai bowl

De laatste paar jaren is dit een enorm bekend gerecht. Ook wordt dit vaak gemaakt voor een lekker ontbijtje. Acai is één van de meest voedzame bessen die er zijn. Dit komt doordat er veel vezels en gezonde vetten in zitten.

Het wordt aangeraden om te kiezen voor biologische acai. Op deze manier vermijd je namelijk schadelijke stofjes. Je kan acai in verschillende soorten halen, zo kan je het in een poedervorm halen en in pureevorm. In de pureevorm zitten de acai-bessen die vers zijn geplukt en daarna worden ingevroren. 

Als jij je eigen acai bowl wilt maken dan heb je paar ingrediënten standaard nodig, zoals bevroren fruitpuree, bananen en amandelmelk. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een blender en mix je het tot het een romig beslag is geworden. Je kan allerlei soorten toppings gebruiken, bijvoorbeeld fruit of noten.

2. Pannenkoeken

Pannenkoeken kun je elk moment van de dag eten, en dus ook als ontbijt. De keuze is aan jezelf wat voor toppings je op je pannenkoek wilt doen. Je kan van alles kiezen, denk bijvoorbeeld aan chocoladepasta of stroop of als je juist wat gezonder wilt dan kan je er fruit op doen.

Pannenkoeken zitten ook nog eens vol met koolhydraten, ook zit er in pannenkoeken veel ijzer. Doordat er best veel ijzers in pannenkoeken zitten krijg je er ook veel energie van.

Er zijn verschillende soorten pannenkoeken die je kan klaarmaken. Zo kan je bijvoorbeeld proteïnepannenkoeken maken, bananenpannenkoeken of pindakaaspannenkoeken. Je kan dus goed variëren als je pannenkoeken lekker vindt voor bij het ontbijt. Ook bij het ontbijt is variëren erg belangrijk.

3. Toast 

Over het algemeen is toast niet gezonder als ‘normaal’ brood, maar vinden mensen het wel vaak lekkerder. Net zoals bij de pannenkoeken kan je goed variëren met toast. Je kan er allerlei soorten toppings op doen. Je bepaalt dus ook zelf hoe gezond je het gaat maken. 

Een topping die vaak wordt gebruikt voor toast is geitenkaas, honing en walnoten. Als je van plan bent dit te gaan maken duurt het niet heel lang, want het is best makkelijk te maken en is ook snel klaar. Er zijn vele andere toppings, zo kun je er bijvoorbeeld pindakaas en jam op doen. 

4. Wentelteefjes

Voor velen wordt dit beschouwd als één van de lekkerste ontbijtjes die je kan klaarmaken. Bij wentelteefjes kan je niet alleen variëren met de toppings, maar ook waar je de wentelteefjes van maakt. Zo kan je bijvoorbeeld ook van suikerbrood wentelteefjes maken, maar ook van croissants. 

Als je graag een andere smaak tussendoor wilt doen, dan kan je er ook kaneel aan toevoegen. Ook dit zorgt ervoor dat je wat variatie tussendoor hebt. 

Qua toppings is er ook van alles mogelijk om op je wentelteefje te doen. Zo kan je verschillende soorten fruit er op doen, zoals pruimen of kiwi.

5. Bakje yoghurt 

Voor veel mensen is dit een best bekend ontbijt, maar is het wel erg lekker en ook goed te variëren. Naast dat het lekker is en dat je het veel kan variëren is het ook nog eens erg vullend.

Er zijn verschillende soorten yoghurt waar je uit kan kiezen, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Griekse yoghurt. Ook zijn er vele toppings waar je uit kan kiezen, zoals noten, fruit of honing. Door dit toe te voegen zal je merken dat je meer smaak krijgt in je bakje yoghurt.

Kan je een acai bowl zelf maken voor je ontbijt?

Jazeker, je kan acai in een poedervorm halen of in een pureevorm. 

Kan je pannenkoeken eten als ontbijt?

Ja, pannenkoeken kun je elk moment van de dag eten zowel als ontbijt als avondeten.

Wat kan je toevoegen aan je wentelteefjes voor meer smaak?

Je kan bijvoorbeeld kaneel toevoegen aan je wentelteefjes.

Share:

editor