Bij een bedrijfsverhuizing komt veel kijken. Heel veel! Het is namelijk een enorme uitdaging om alles te moeten regelen en dat kan bij zowel jou als voor de medewerkers voor een behoorlijke portie stress zorgen. Gelukkig bestaan er een aantal tips om de bedrijfsverhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Lees je mee?

1. Zelf verhuizen of uitbesteden

Het eerste waar je over na moet denken is of je de verhuizing zelf wil regelen of als je het wil uitbesteden. Wanneer je een bedrijfsverhuizing gaat uitbesteden zal dat de stress een stuk verlichten en het scheelt je een boel tijd. En bovendien hoef je niet zelf de spullen te vervoeren, want het verhuisbedrijf zal alles tot in de puntjes voor je regelen. Ben je op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Bij Sirelo kun je wel vijfhonderd verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Daar zit gegarandeerd een match tussen!

2. Maak een planning

Zoals net al werd benoemd, moet je veel regelen bij een bedrijfsverhuizing. Daarom is het verstandig om op tijd een planning te maken. Vooral wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen is dat van groot belang: vaak moet je al vier maanden van tevoren de verhuizing aan hen doorgeven. Denk dus na wanneer je wil verhuizen en ook of je het in etappes wil doen. Bovendien zal een planning jou een fijn overzicht geven van wat jullie allemaal te wachten staat.

3. In een keer of in meerdere keren

Om voort te borduren op het vorige punt kun je nadenken of je in een keer wil verhuizen, in meerdere dagdelen of misschien zelfs wel in meerdere dagen. Soms is het noodzakelijk om in meerdere dagen te verhuizen, maar fijner is om in een dag of een dagdeel al over te kunnen gaan naar jullie nieuwe pand. Dat betekent dat jullie maar een dag dicht hoeven in plaats van meerdere dagen. Hierdoor maak je minder verlies, je gaat minder snel achterlopen op de werkzaamheden en je kunt na een dag weer op volle toeren draaien. Dit zal natuurlijk per bedrijf verschillen, maar het is wel verstandig om rekening te houden hoe lang de verhuizing in beslag zal gaan nemen.

4. Puntjes op de i

Het verhuisplan staat vast. Nu komt het aan op de kleine zaken die nog geregeld moeten worden. Zo kan er in de loop van de tijd al het een en ander worden ingepakt. Je kunt een to-dolijstje maken van dingen die zeker mee moeten naar het nieuwe pand en welke spullen er eventueel weg kunnen. Dat scheelt je weer een boel gedenk tijdens het moment suprême. Ook is het belangrijk om het bedrijfspand schoon achter te laten voor eventuele nieuwe huurders of kopers. Vergeet ook niet over te stappen van energieleverancier, of wellicht kun je je huidige energieleverancier meenemen. Geef ook aan de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en de bank het nieuwe adres door. Oh ja, vergeet ook vooral aan jouw personeel te denken. Vaak wordt vergeten dat het personeel tijdens een bedrijfsverhuizing ook mee moet verhuizen. Licht het personeel goed in zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.

5. Inrichten maar

Het moment is daar: verhuisdag! Maak je er een feestje van met een spectaculaire opening, of wil je zo snel mogelijk in jullie nieuwe pand intrekken? In ieder geval bestaat deze dag uit het uitpakken van de dozen en het inrichten van het nieuwe bedrijfspand. Zet alle bureaus op de goede plek, zorg voor genoeg stroompunten en regel goede verlichting. Ook kun je de vergaderruimte inrichten, net als de lunchruimte. Bovendien moet er ook vaak het een en ander worden schoongemaakt tijdens zo’n verhuisdag. Vergeet daarom ook zeker niet wat schoonmaakspullen. Last but not least moet de internetverbinding natuurlijk in orde zijn.

Share:

administrator