Heb jij een eigen bedrijf en ben jij op zoek naar een nieuw kantoor? Hier komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten bij het verhuizen van je bedrijf? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Inpakken

De eerste stap van een verhuizing is het inpakken van je spullen. Bij iedere verhuizing is het natuurlijk belangrijk dat je alles netjes inpakt en meeneemt naar de volgende locatie. Je wilt alles zo snel mogelijk achter de rug hebben, zodat je daarna weer snel aan het werk kan gaan. Daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met het inpakken van je spullen. Hier kan namelijk best wel wat tijd in zitten. Hiervoor heb je goede kartonnen dozen en verpakkingen nodig om jouw spullen in mee te nemen. Spullen zijn vaak kostbaar, het zou dus onwijs vervelend zijn als de onderkant van één van de dozen ineens loslaat waardoor je spullen stuk gaan. Overigens hebben wij ook een handige tip: je kunt ook kiezen voor bedrukte verpakkingen, zo weet je precies welke producten in welke doos zitten. Dit bespaart je flink wat tijd tijdens het uitpakken en sorteren van de dozen. Kies bij voorkeur voor kartonnen dozen, dit is namelijk een van de duurzaamste manieren om jouw spullen mee te verhuizen. Daarnaast zijn kartonnen dozen van hoge kwaliteit en hoef je niet bang te zijn dat je spullen beschadigen, een win win dus!

Plan van aanpak

Denk goed na over wat je vervolgstappen zijn zodra je op locatie aankomt, ofwel: bedenk een plan van aanpak. Je wilt natuurlijk dat je bedrijf zo snel mogelijk weer up and running is op de nieuwe locatie. Daarom is het belangrijk om een plan te maken. Wil je dingen in het nieuwe pand veranderen? Of wil je juist dingen uit het kantoor halen of weglaten? Schrijf dit op, zo weet je zeker dat iedereen van tevoren weet wat de bedoeling is en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Verhuisbedrijf en hulp

Heb jij een grote bedrijfsruimte met veel meubels en spullen? Dan is het misschien handig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met het verhuizen van al jouw spullen. Daarnaast kunnen ze je ook advies geven over verschillende zaken. Ook als je nog speciale wensen hebt, is het mogelijk deze te bespreken met het verhuisbedrijf. Spreek een verhuisdatum af en de rest wordt voor je geregeld, makkelijk toch? Heb jij een klein bedrijf en denk je dat je het verhuizen van je spullen alleen kan of met personeel, vrienden of familie? Alleen maar beter! Dit bespaart je weer wat centen. Zorg er wel voor dat je het plan van aanpak van te voren overlegd met de hulp, zo weet je zeker dat alles goed verloopt en kun je samen met vrienden, familie of natuurlijk personeel de klus klaren.

Kantoorruimte

Zit de verhuisdag er al aan te komen? Bedenk dan goed waar en wat je ergens neer wil zetten. Je wilt natuurlijk alle ruimte optimaal benutten. Daarnaast is het goed om te weten wat je in een kantoorruimte zoekt. Heb jij een kantoorgebouw voor alleen jezelf nodig of voor jou en al je personeel? Daar komen ook weer zaken bij kijken. Is er een plek om te lunchen? Zijn er speciale ruimtes waar je werknemers rustig kunnen bellen? Het is handig om jezelf dit soort vragen te stellen, voordat je verhuist.

Share:

administrator