Ben jij van plan om producten of spullen te verkopen? Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe je je pakketten gaat verzenden en verpakken. Hier willen wij jou een handje bij helpen, maar het is ook belangrijk dat je het milieu een handje helpt. Hieronder bespreken wij namelijk de duurzame manieren om pakketten te verzenden en alles wat hierbij komt kijken.

Waarom duurzaam pakketten verzenden?

Duurzaamheid is een erg belangrijk en een veelbesproken onderwerp vandaag de dag. We moeten namelijk duurzamer proberen te leven om het milieu te helpen. Duurzaam te werk gaan kan op verschillende soorten. Denk hierbij aan het scheiden van afval en hergebruiken van producten. Duurzaamheid is voor veel bedrijven belangrijk, ook als het gaat om het versturen van pakketten. Je wil er natuurlijk wel voor zorgen dat de klant weet dat je met je omgeving en de planeet bezig bent. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om hun pakketten duurzaam te versturen. Onder andere de soort verpakkingen, denk aan bijvoorbeeld verzendzakken, en manier van versturen kunnen op een duurzame manier.

Duurzaam materiaal

De keuze van de verzendmaterialen is hierbij erg belangrijk. Zo kun je kiezen voor gerecycled materiaal. Een prima optie om jouw pakket mee te verzenden is met plastic wat je nog hebt liggen. Dit komt omdat je het materiaal dan weer opnieuw gebruikt en je niet opnieuw plastic hoeft te verspillen. Ook het inpakken van jouw pakketjes in papier wordt steeds populairder. Heb jij nou niks meer in huis of op kantoor liggen? Dan zijn verzendzakken ook een uitstekende optie. Deze zijn er in verschillende materialen waaronder papier en plastic: vooral papier is in dit geval een duurzame optie. Ook is het van belang dat je je pakketje zo strak mogelijk inpakt met weinig lucht, zo passen er meer pakketjes in de transport bus en hoeft de postbezorger niet nog een keer rijden. Dit scheelt weer CO2-uitstoot. Moet je toch het pakketje opvullen met materiaal, omdat je een breekbaar product verzendt of omdat je wil voorkomen dat de producten gaan verschuiven? Kies dan voor opvulmateriaal gemaakt van karton of papier, en laat de plastic luchtkussens achterwege. Karton is namelijk veel duurzamer dan plastic, het is goedkoop én je kunt het recycelen. Dat is een fijne win-win.

Bezorgmoment en transportkeuze

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je pakket daadwerkelijk bij de klant aankomt. Je wilt immers niet dat er iets gebeurt met het pakketje. Zorg er dus voor dat je voor een goed transportbedrijf kiest. Zo kunnen jouw klanten op jou vertrouwen en weet je zelf ook zeker dat het pakket netjes en heel op zijn bestemming aankomt. Het is overigens ook belangrijk dat de klant bijvoorbeeld zelf het bezorgmoment kan uitkiezen. Zo weet je zeker dat de bezorger niet twee keer hoeft te rijden, als dit ook in één keer kan. En ook dat is weer een stuk beter voor het milieu.

Share:

administrator