De kans is aanwezig dat je wel eens hebt gehoord van NLP of neuro linguïstisch programmeren. Zo niet? Dan heb je flink wat gemist. Hieronder bespreken wij wat NLP inhoudt en waarom deze opleiding zo goed voor je is. Ben je benieuwd naar NLP, lees dan verder!

Wat is NLP?

NLP is een effectieve manier om inzicht te krijgen in onze krachtige persoonlijke ontwikkeling. Je kunt NLP gebruiken om jezelf beter te leren kennen, onder andere het begrijpen van de gedachte achter je doen en laten staat centraal. NLP wordt vaak gebruikt om gelukkiger in het leven te kunnen staan. Trauma’s en bepaalde gebeurtenissen kunnen dit geluk verhinderen. Met NLP krijg je inzicht in je eigen gedrag en hoe je dingen aanpakt. In de jaren 70 is NLP bedacht aan de universiteit van California. NLP werd bedacht door John Grinder, een hoogleraar Linguïstiek, en student Richard Bandler die computerwetenschappen studeerde.

Hoe ga je aan de slag met NLP?

Als je besluit om te beginnen met NLP is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe dit nou eigenlijk precies werkt. Bij NLP focus je op zintuigen, gedachten en gevoelens waardoor je bewust wordt van de praktijken die hierdoor worden beïnvloedt. Hierdoor leer je om anders naar bepaalde situaties te kijken. Je leert veel van NLP: denk hierbij aan het op orde krijgen van zaken, op persoonlijk vlak of juist op professioneel vlak. Maar ook het omgaan met je medemens, door bijvoorbeeld te leren hoe je non verbaal gedrag kunt observeren. Ook leer je veel over het oplossen van conflicten en hoe je je leven het best in balans kunt houden. 

NLP master practitioner opleiding

NLP is erg effectief en wordt steeds populairder. Je kan zelfs de opleiding NLP master practitioner doen. Met deze opleiding leer je erg veel over jezelf en over anderen. Je zal veel persoonlijke groei en ontwikkeling doorstaan door jezelf open te stellen. Daarnaast zal je veel gaan communiceren met anderen. Bij de NLP Master Practitioner opleiding maak je jezelf bewust van je gedachten en de communicatie met anderen. Bij deze opleiding staat het verbeteren van communicatie voorop.

Wat is het doel van NLP Master Practitioner opleiding?

Bij de NLP Master Practitioner opleiding zal je je gaan ontwikkelen in persoonlijk leiderschap en modelleren. Daarnaast zal je veel leren over de Persoonlijkheids Matrix. Hier zal je alles leren over je persoonlijkheid en natuurlijk die van anderen, waar je erachter komt wat nou echt belangrijk is voor jou. Gezondheid en vitaliteit is ook erg belangrijk bij NLP. Een goede geest betekent namelijk een gezond lichaam. Daarnaast kan je anderen gaan coachen en zal je een Personal Breakthrough doormaken. Er komen dus een hoop voordelen bij kijken! 

Share:

administrator