Het leven kan stressvol zijn, dus is het handig als je weet hoe je alles een beetje kan sussen. Wat een meer mindful leven kan helpen. Hier zijn wat tips die je er weer helemaal bovenop helpen.

Houd de aandacht erbij

Leg alles even neer. Een bron van stress kan van vele dingen komen. In dit geval kan het zo zijn dat je te veel hooi op je vork neemt. Adem diep in en weer uit, en focus op een taak tegelijk. Zo verdeel je je energie in plaats van het allemaal op te verbruiken in een stressvolle sessie. Zo heb je ook veel meer aandacht voor die specifieke taak en kun je deze taak beter uitvoeren. Hoe lastig het ook is om grenzen aan te leggen hiervoor, je moet het echt even proberen. Dan gaat je mentale staat ervan vooruit, maar ook de kwaliteit van je werk!

Een frisse neus halen

Eventjes wat nieuwe zuurstof je systeem binnenlaten kan wonderen doen! Of het nou een lange parkwandeling wordt, een stukje door de stad of gewoon een blokje om. Naar buiten gaan is een must als het gaat om fysieke en mentale gezondheid. En wie weet? Sociale interactie is er ook genoeg als je besluit je huis te verlaten. Misschien ontmoet je wel hele interessante mensen. 

Ontdek en leer in jouw eigen tempo

Probeer anders iets nieuws uit. Als mensen zijn wij gemaakt om te proeven en te ontdekken. Een verandering in je doen en laten kan misschien de schakel zijn tussen een stressvol leven en een mindful leven. Doe dit ook in je eigen tempo, anders wil je meer in een korte tijd en dat is niet zo heel goed voor je stressniveau. Misschien ontdek je een hele nieuwe gave van jezelf. Hoe vet is dat?

Ga aan de slag met zelfliefde

Hoe kun je aan de slag met andere mensen als je niet eens van jezelf houdt? Neem een lekker bad, neem tijd voor jezelf. Als je je er bewust van bent dat je jezelf een beetje verwaarloosd en er iets mee doet, zul je zien dat je er stukken beter door zult functioneren. Dus neem dat moment, neem even de tijd voor jezelf. Dit kan ontspannend zijn, maar je kan jezelf ook trakteren met een eigen feestje. Jij bent ook belangrijk!

Eet en drink gezond

Wat ook helpt om meer mindful te leven is goed en gezond eten of te drinken. Vitaminen verbeteren niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. Doordat je dan dagelijks meer energie hebt, kun je helderder denken en dus ook wat meer tijd besteden aan mindfullness. Fruit, groente, soep, water, thee en zelfgemaakte smoothies zijn een lekkere boost in je dagbesteding. Probeer het eens!

Mochten deze tips te veel voor je zijn, dan is het aangeraden om samen deze challenge aan te gaan. Als er iemand met je mee doet, heeft dat meer invloed en kun je er samen goed tegenaan. 

Veelgestelde vragen:

Zijn er wat actievere manieren om mindful te leven?

Jazeker, die zijn er! Denk maar aan sporten. Een rondje hardlopen, lekker even voetballen of even naar de sportschool kunnen manieren zijn om je hoofd leeg en kalm te maken. Je kunt je energie richten op een simpel doel: ik ga twee kilometer hardlopen of ik doe twintig push-ups. Er zijn eindeloze opties om sport voor mindfulness te gebruiken.

Telt vakantie vieren ook?

Ja, zelfs op vakantie kun je bezig zijn met mindfulness. Hoe? Denk maar aan al die keren dat je lekker op je vakantie eiland ligt en alsmaar denkt aan alle verantwoordelijkheden die je moet volbrengen. Of dat je je alleen maar zorgen maakt over wat fout kan gaan. Dat is geen mindfulness en kun je achterwege laten. Maak jij je maar druk over wat je vanavond gaat eten!

Kun je mindfulness overal beoefenen?

Je kunt overal tot jezelf komen, of het nou in je eigen knusse huis is of op je werkplek. Mindfulness gaat over je innerlijke zelf, dus overal waar jij bent kun je mindful denken!

Share:

editor