Houd je wel van een lekkere maaltijd? Wil je een reis maken naar een culinaire bestemming? Er zijn natuurlijk veel landen die bekend staan om hun bekende culinaire gerechten. Welke landen zijn dat? Waar kan je het beste heen gaan voor een heerlijke maaltijd? Lees snel verder!

1. Porto, Portugal

Portugal is een land dat veel heeft aan te bieden qua culinaire gerechten. Ze staan bijvoorbeeld onder andere bekend op de pastéis de nata: dit zijn een soort kleine gebakjes met een gevulde binnenkant. Dit is niet het enige gerecht waar Portugal bekend om staat, er zijn vele restaurantjes waar je heerlijk kan eten. 

Porto, de stad in Portugal, staat bekend om één van hun tosti’s. Deze tosti heet francesina. Het is dus een broodje gevuld met meerdere stukken vlees, een laag gesmolten kaas en een pittig sausje erbij. Het is ook mogelijk om er nog een gebakken eitje overheen te doen. Vaak wordt er ook een biertje bij gedronken.

Porto staat ook onder andere bekend om het bifana broodje. Dit is een broodje dat is gevuld met pittige varkensvlees. Er wordt vaak gezegd dat het heerlijk vlees is wat er tussen zit, en dit komt mede doordat die iets pittig is. Vaak wordt een broodje bifana gegeten tijdens de lunch.

2. Berlijn, Duitsland

Berlijn staat niet alleen bekend om de geschiedenis van de stad, maar ook om de gerechten. Berlijn is ook een erg hippe stad als het gaat om culinaire gerechten. Als je in Berlijn bent is het haast wel verplicht om een curryworst te eten, dit is namelijk een erg bekend gerecht. Een ander typisch Duits gerecht is een schnitzel en die kan je ook zeker halen in verschillende restaurants in Berlijn.

Berlijn staat ook bekend om dat er veel verschillende culturen zijn. Dit kan je ook terugzien in de verschillende restaurants. Als je in Berlijn bent en je wilt graag eten proeven van deze verschillende culturen, dan kan je bijvoorbeeld gaan naar een foodhall. Hier zijn allemaal restaurants die eten verkopen uit verschillende culturen, zoals Turks of Indiaans.

Het wordt ook zeker aangeraden om naar Berlijn te gaan als je veel verschillende gerechten wilt proeven. 

3. Praag, Tsjechië

Ook de hoofdstad van Tsjechië is zeker het bezoeken waard als je toe bent aan wat culinaire gerechten. Niet alleen voor de culinaire gerechten is Praag het bezoeken waard, maar ook voor de prachtige gebouwen. 

Een paar gerechten die je echt moet proberen als je in Praag bent is onder andere knoflooksoep. Dit wordt ook wel Česnečka genoemd. Je moet natuurlijk wel van knoflook houden als je dit gerecht wilt eten. Je kan knoflooksoep bij vele restaurants bestellen, het is ook een erg populair gerecht en wordt vaak gegeten. Zoals de naam al zegt zit er knoflook in, maar ook croutons zitten er vaak in, gesmolten kaas, stukjes ham en ook zitten er aardappels in. 

Als je aardappels erg lekker vindt kan je zeker eens een aardappelpannenkoek bestellen. In het Tsjechisch wordt dit ook wel een bramborák genoemd. De aardappelpannenkoek wordt ook altijd gefrituurd. Zoals de naam al zegt, bestaat de pannenkoek uit aardappel, bloem en eieren natuurlijk. Vaak wordt er voor wat extra smaak wat knoflook aan toegevoegd. 

4. Rijsel, Frankrijk

Als je graag naar Rijsel wilt gaan ben je niet heel lang onderweg, want het is maar ongeveer drie uurtjes rijden en dan ben je er al. Rijsel ligt dicht bij de grens van België. Doordat het zo dicht bij België licht zal je dat ook terug kunnen zien op de menukaarten. Zo hebben ze bijvoorbeeld Vlaamse karbonade en natuurlijk ook veel wafels. 

Natuurlijk eten ze hier ook vlees, maar vooral vis wordt vaak gebruikt voor een gerecht. Zo worden er vaak mosselen gegeten en dit wordt dan gepaard met heerlijk gebakken bakje friet. Een drankje kan natuurlijk ook niet vergeten worden. Er wordt vaak een biertje gedronken bij deze maaltijden. 

Is Berlijn een stad met veel cultuur qua gerechten?

Zeker, in Berlijn hebben ze veel verschillende voedselkraampjes met allemaal eten van verschillende culturen. 

Wordt er knoflook toegevoegd aan aardappelpannenkoek?

Dit wordt wel eens gedaan om extra smaak toe te voegen.

Wat wordt vaak samen met mosselen gegeten in Rijsel?

In Rijsel eten ze vaak mosselen en dat eten ze dan samen met een bakje friet.

Share:

editor