Je hebt er vast weleens van gehoord: werken aan interim opdrachten. Het werken op interim-basis houdt in dat je tijdelijk een functie vervult bij een bepaalde organisatie. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar toch is het niet voor iedereen geschikt. Wil jij weten of het werken als interimmer iets voor jou is? Hieronder zetten wij alle voordelen van het werken op interim-basis voor je op een rij.

1. Goede start van je carrière

Veel mensen weten niet goed waar ze hun carrière precies moeten beginnen. Logisch, want wanneer je net uit de schoolbanken komt weet je vaak niet wat je wel en niet leuk vindt binnen jouw vakgebied. Een goede oplossing hiervoor is om te werken op interim-basis. Hierdoor kun je precies aftasten wat je leuk vindt én bovendien is het ook nog eens goed voor je cv. 

2. Je bouwt een groot netwerk op

Wanneer je op interim-basis werkt, werk je tijdelijk bij een organisatie. Je valt bijvoorbeeld voor iemand in die zwangerschapsverlof heeft, of je springt bij wanneer een organisatie het druk heeft. En wanneer jij jouw werk hebt gedaan, kun je verder naar de andere interim-opdracht. Dat heeft een groot voordeel, want hierdoor bouw je een enorm netwerk op. Je leert verschillende mensen kennen en je kunt bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen. En wanneer je nieuwe interim-opdrachten wil binnenslepen ben je natuurlijk ook deels afhankelijk van jouw netwerk. Een fijne win-winsituatie!

3. Je ontwikkelt jezelf

Door te werken als interimmer kom je bij verschillende bedrijven terecht. Al deze bedrijven hebben hun eigen organisatiestructuur en een bepaalde sfeer. En jij moet hier goed mee kunnen en leren omgaan. Je ontwikkelt jezelf tijdens het werken als interimmer dus enorm. Bovendien kom je er gauw genoeg achter waar jij in uitblinkt en waar je minder goed in bent. Je leert jezelf dus als de beste kennen wanneer je een aantal interim-opdrachten aanneemt.

4. Je hebt zelf de touwtjes in handen

Door te interimmen leer je om zelfstandig te werken. Je bent vaak een aanvulling van het team dat een bepaalde opdracht in zijn of haar eentje moet uitvoeren. Jij hebt dus zelf de touwtjes in handen op welke manier je de opdracht uit gaat voeren. Maar, je bent niet volledig onafhankelijk wanneer je gaat interimmen. Je staat namelijk meestal onder contract bij een detacheringsbureau. De een vindt dit prettig, de ander niet. Je bent namelijk niet helemaal zelfstandig. Wil jij dat laatste juist? Dan is het wellicht een idee om te kiezen voor freelance opdrachten. Dit brengt dezelfde voordelen met zich mee als een interimmer, alleen ben je als freelancer volledig de baas over jouw eigen werk. Dit heeft weer een ander groot voordeel: zelf je tijd inplannen!

5. Zeg maar hallo tegen het buitenland

Wist je dat er talloze interim-opdrachten bestaan die de landgrenzen overgaan? Wanneer je dus veel van reizen houdt, is dit de ultieme kans! Jij mag namelijk zelf bepalen welke interim-opdrachten je aan gaat nemen en welke niet. Wat dacht je van een fijne werkplek in de zon?

Share:

administrator