Inhoudsopgave

Een goede huidverzorging is erg belangrijk. Handig hiervoor is als je een routine hebt die je elke dag volgt. Per moment van de dag verschilt het vaak welke producten je gebruikt. In de ochtend wil je je huid een oppepper geven en in de avond is het belangrijk dat je je huid goed voedt. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet doen om je huid goed te verzorgen. 

Reiniging

Overdag produceert je huid talg en zweet en wordt het blootgesteld aan vuil uit de lucht, dit moet goed gereinigd worden. Ook als je make up draagt is het belangrijk dat je dit aan het einde van de dag goed van je huid af haalt. Hiervoor is het belangrijk dat je niet alleen water gebruikt maar ook een goed reinigingsproduct. Wanneer je je huidt niet goed reinigt kan dit een huid vol met verstoppingen veroorzaken. Dit geeft geen frisse uitstraling en de kans op onzuiverheden wordt erg groot. Je huid reinigen in de avond is dus erg belangrijk, maar ook het reinigen van je huid in de ochtend is van belang. In de nacht produceert je huid afvalstoffen als gevolg van de huidstofwisseling. Daarnaast zweet je in je slaap vaak ook een beetje. In de ochtend hoef je niet zo grondig te reinigen als je in de avond doet. Het vinden van een goed reinigingsproduct voor je huid is hierbij belangrijk. Met een toner kan je na het reinigen al het overgebleven vuil verwijderen.

Serum

Als je huid een beetje extra verzorging kan gebruiken kan je dit doen door een verzorgend serum aan te brengen. Een serum is een zeer effectief product als het gaat om huidverzorging. Het bevat veel ingrediënten die inspelen op de specifieke behoeften van je huid op het moment. Breng enkele druppels aan en masseer dit in je huid.

Crème

Nadat je je gezicht hebt gereinigd en een serum hebt aangebracht is het tijd voor de dag- of nachtcrème, afhankelijk van het deel van de dag. Overdag kan je gaan voor een verzorgende crème. In de nacht is het belangrijk dat je huid hersteld en niet uitdroogt. Ga voor een hydraterende crème om je huid te voeden en tekorten aan te vullen. 

Als je deze stappen volgt heb je binnen de kortste keren een stralende en verzorgde huid. Verzorgingsproducten voor je huid zijn op veel verschillende plekken te verkrijgen. Bij Salontopper heb je een groot assortiment aan producten.

Share:

administrator