In Nederland wordt kerst uitgebreid gevierd. Lichtjes, familie, eten en een cadeau voor kerst. Kerst is misschien wel het grootste feest waar veel Nederlanders naartoe leven. Maar niet alleen in ons kleine landje wordt kerst uitgebreid gevierd. Lees snel verder om erachter te komen met welke kersttradities andere landen hun kerstfeest vieren.

1. Venezuela

Dit is misschien wel een van de leukste tradities waar wij van gehoord hebben. Het is in Caracas, Venezuela traditie om op kerstdag vroeg op te staan en te gaan rollerskaten. Er zijn zelfs plaatsen waar hele straten overgenomen worden door skaters. Vlak voor kerst worden al verschillende wegen afgesloten zodat iedereen veilig naar de kerk kan rollen. 

2. Japan

Gek op de KFC? Misschien moet je dan eens kerst gaan vieren in Japan in plaats van in Nederland. In Japan hebben ze een traditioneel kerstdiner in de vorm van kip. Ieder jaar gaan Japanners met zijn alle naar de KFC om hier hun kerstdiner te scoren. Een unieke en smakelijke kersttraditie. 

3. Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn ze zo dol op Kerstmis dat het maar liefst 2 keer in het jaar gevierd wordt. In december is het zomer in Nieuw-Zeeland, omdat iedereen toch van een winterse kerst houdt vieren ze een midwinter kerst in juli en augustus. Superleuk!

4. Tsjechië

Alle vrijgezelle dames verzamelen! Met kerst gaat een vrijgezelle dame aan de gooi met schoenen. Ze gooit een schoen met een hoge hak over haar schouder en als de punt van de schoen naar de deur toe eindigt, dan stapt zij datzelfde jaar nog in het huwelijksbootje met haar prins Charming. Als dit niet gebeurt dan blijft de dame in kwestie nog een poosje vrijgezel. 

5. Wales

Een kerstoptocht mee willen maken? Dan moet je met kerst in Wales zijn. Kerst is de tijd voor de inwoners van Wales om een optocht te houden door de straat. Een persoon heeft zichzelf gekleed in een folkloristisch kleed en hier steekt een paardenschedel uit. Verschillende liedjes worden gezongen en de schedel krijgt te eten en te drinken. Dit is oude traditie die zijn oorsprong vindt in 1800, en men gelooft nog steeds dat dit geluk brengt voor het jaar wat er aan komt. 

6. Denemarken

Een traditionele kerstavond in Denemarken is een diner met als hoofdgerecht gans of eend. De afsluiting van het diner is in de vorm van rijstpudding, gehakte amandelen en warme kersensaus. De traditie is om een complete amandel achter te laten in de pudding, wordt deze gevonden door iemand dan krijgt deze een cadeau kerst was nog nooit zo gezellig. 

7. Portugal

Op eerste kerstdag komen ’s nachts de geesten van overleden familieleden op bezoek in Portugal. Met het kerstdiner dekken ze de tafel met extra borden en er worden kruimels gestrooid rond de haard. Dit doen ze om de overleden familieleden te eren. Als het kerstdiner op is, laten ze de restjes staan op de eettafel. Dit doen ze voor de geesten die te laat zijn gekomen. 

Share:

administrator