Meer dan 200.000 mensen wereldwijd zijn klanten van Plus500. Dit maakt Plus500 een van de grootste en bekendste brokers. Het is een beursgenoteerde onderneming die CFD’s aanbiedt. Binnen de CFD-categorie heeft deze broker een enorm aanbod als het gaat om aandelen, indexen, grondstoffen en crypto. Toch vragen veel mensen zich af of Plus500 een betrouwbare broker is. Het gaat immers wel om jouw geld.

Plus500

Het werd net al even kort benoemd, maar Plus500 is een beursgenoteerde onderneming die handelsfaciliteiten aanbiedt in de vorm van CFD’s. Het hoofdkantoor zit in Israël en is aangesloten bij de beurs van Londen: hier heeft de handelsonderneming ook een vestiging. De broker is zeer toegankelijk voor beleggers, waardoor de broker is uitgegroeid tot een van de grootsten van de wereld. 

Veel keuze

In eerste instantie denken mensen dat er niet veel beleggingsmogelijkheden zijn omdat je alleen kunt investeren in CFD’s. Binnen deze CFD’s zijn er dan wel weer genoeg mogelijkheden om te investeren. Zo kun je kiezen voor aandelen in Facebook en grondstoffen zoals goud of olie. Bovendien kun je hier ook terecht als je wil investeren in cryptovaluta zoals Bitcoin of Cardano. Je maakt qua aanbod dus zeker een goede keuze als je kiest voor het beleggen bij Plus500.

Wat is een CFD?

Beleggers kiezen steeds meer voor het beleggen met CFD’s. CFD is een afkorting voor ‘contract for difference’. Het is eigenlijk een contract tussen de koper en de verkoper waarmee je akkoord gaat dat je geen eigenaar wordt van het desbetreffende product. Het voordeel hiervan is dat je gebruikmaakt van een korte periode en van een zogenoemde hefboomwerking. Dit laatste houdt in dat je van een klein bedrag een grote investering kunt maken, en dat is natuurlijk waar het om gaat. Toch kan het ook het tegenovergestelde opleveren: veel geld verliezen. Er zitten dus wel risico’s verbonden aan het beleggen met CFD’s.

Twijfels

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: er wordt gelukkig niet met jouw geld gesjoemeld als je investeert bij Plus500. Toch hebben veel mensen twijfels over de betrouwbaarheid van Plus500. Hoe dat precies komt? Daar is een simpele reden voor te benoemen. Mensen geven vaker een slechte review wanneer ze hun schuld ‘afschuiven’ op Plus500 omdat het over geldzaken gaat. Daarnaast begrijpen veel mensen de hefboomwerking niet. Met een klein bedrag kun je een grote positie innemen, maar hiervoor moet je wel genoeg geld op de rekening hebben staan. Als de koers de verkeerde kant opgaat moet je hiervoor betalen. Als je niet genoeg geld op jouw rekening hebt staan zal Plus500 je van jouw positie stoten. Voordat je gaat investeren bij Plus500 is het dus aan te raden om de hefboomwerking te snappen en de risico’s te begrijpen.

De voordelen van Plus500

Gelukkig kun je in de Plus500 review lezen hoe betrouwbaar deze broker is. Bovendien zitten er vele voordelen aan verbonden. Deze voordelen van Plus500 zullen we hieronder bespreken. 

  1. Oefenen met een demoaccount: Als je er nog niet helemaal over uit bent om te gaan investeren bij Plus500, kun je eerst oefenen met een demoaccount. Hiermee krijg je gratis een account toegewezen door simpelweg alleen jouw e-mailadres en een wachtwoord in te vullen. Ook kun je verbinding maken met jouw Google- of Facebookaccount. Je ontvangt meteen een rekening gevuld met 40.000 euro – dit is natuurlijk niet echt. Al met al is dit een handige tip om erachter te komen of Plus500 en beleggen überhaupt bij jou past.
  2. Nederlandse website: Het fijne aan Plus500 is dat ze een Nederlandse website hebben. Hier kun je alle ins en outs van de broker lezen en in welke CFD’s jij kunt gaan investeren. Verder hebben ze ook een Nederlandse klantenservice die jou goed te woord kan staan. Dit wordt door velen gezien als een fijn pluspunt.
  3. App: Ook heeft Plus500 een overzichtelijke app waar je binnen een oogopslag kunt zien wat de statussen zijn van jouw investeringen.
Share:

administrator