HvA mail is een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Deze hogeschool is een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs. Als je aan deze school een opleiding volgt krijg je een e-mailadres die gekoppeld is aan de HvA. Via dit e-mailadres krijgen de studenten belangrijke informatie door van de docenten en natuurlijk andersom. Dit account blijft de hele opleiding actief.

Inloggen bij HvA mail

Zodra je je inloggegevens hebt ontvangen, kun je gaan inloggen bij je mailbox. Inloggen is erg eenvoudig als je deze stappen volgt. Ga allereerst naar email.hva.nl, voer vervolgens je e-mail en wachtwoord in. Daarna ben je ingelogd in jouw mailbox.

Via deze mail heb je ook een kalender, deze kun je met je medestudenten delen, ook kun je deze kalender synchroniseren met je telefoon. Zo zijn er nog meer functies waarbij je kunt inloggen met je e-mailadres van HvA, denk hierbij bijvoorbeeld aan Teams.

HvA mail op telefoon

Als je gebruik wilt maken van HvA mail op je telefoon of tablet, kun je gebruikmaken van een wizard van Outlook. Deze wizard zal jou erbij helpen om Hva mail in te stellen op je telefoon. Hij geeft je verschillende tips om het instellen een stukje makkelijker te maken.

Veelgestelde vragen

Kun je een grotere mailbox aanvragen bij HvA mail? 

Dit kan helaas niet meer. De mailbox is standaard 100 GB. Dit omdat dit over het algemeen groot genoeg is om genoeg mails en bestanden te kunnen bewaren. Als je echt te weinig GB hebt kun je via de ICT-service een oplossing vinden.


Voor hoelang blijft mijn mail actief?

Zoals hierboven al benoemd werd, blijft je HvA mail de gehele opleiding actief. Zodra je afgestudeerd bent, heb je nog drie maanden toegang tot je mailbox. Zo heb je nog voldoende tijd om jouw e-mails uit te zoeken, te sorteren en wellicht op te slaan.


Share:

editor