Als je als bedrijf met bedrijfskleding oftewel werkkleding werkt, kom je voor een keuze te staan. Laat je de kleding bedrukken met bijvoorbeeld de bedrijfsnaam of het logo, of laat je de kleding zoals het is? Wil je jouw werknemers voorzien van kleding of moeten ze het zelf aanschaffen? Beide hebben zo zijn voor- en nadelen, en het kan zijn dat je hier over twijfelt. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je niet langer hoeft te twijfelen.

Jullie zijn een team

Als je bij een bedrijf werkt, zijn alle werknemers en werkgevers een groot team. Je hoort bij elkaar, je werkt met elkaar en je doet het samen. Dan kan dat persoonlijke stukje als het om werkkleding gaat, erg fijn zijn. Het gaat om dat gevoel van saamhorigheid, een team gevoel. Jullie werken samen en dat mag te zien zijn.

Maar natuurlijk zit het ook van buiten. Bijvoorbeeld klanten die binnenkomen, moeten weten waar je van bent. Al is het door middel van een simpel, klein logo op de borst, men weet toch direct waar je van bent en wie allemaal bij elkaar hoort. Ben je op straat bezig, is het zelfs een stukje promotie wanneer je rondloopt met een logo van het bedrijf. Ook groot op de rug, bijvoorbeeld. Je kan het zo groot en opvallend of zo klein en simpel maken als je zelf wil, en dat is juist het mooie eraan.

Kiest de werkgever de kleding of de werknemers?

Sommige bedrijven zorgen zelf voor de werkkleding van hun werknemers. In dit geval kun je het bedrukken, en er zo voor zorgen dat de werknemers precies dragen wat jij wil dat ze dragen. Maar daar zit ook weer een keerzijde aan. Want wil je eigenlijk wel bepalen wat jouw werknemers dragen? Misschien is het voor hen ook fijn om zelf te beslissen wat voor werkkleding ze aanschaffen. Het is tenslotte hun werk, en zij moeten zich op hun gemak en comfortabel voelen terwijl ze het werk verrichten.

In dat geval kun je er ook voor kiezen om ze vrij te laten in het aanschaffen van kleding. Wel kun je natuurlijk richtlijnen geven, en zeggen dat ze bijvoorbeeld in ieder geval een Havep werkbroek nodig hebben of werkjassen van Proforto moeten bestellen. Dan laat je ze toch vrij in het bepalen van welke kleding ze aanschaffen, maar is er toch dat stukje saamhorigheid (en natuurlijk de veiligheid die bij werkkleding komt kijken).

Share:

administrator