Ben je van plan om binnenkort naar Australië te gaan? Of heb je altijd al naar Australië gewild, maar weet je nog niet welke plekken? Waar in Australië kan je het beste naar toe gaan? Welke plekken zijn echt bezoeken waard? Lees snel verder en kom achter de beste tips voor je reis naar Australië!

1. Hiken

 Als je wel van een beetje avontuur houdt, dan is hiken een goede activiteit voor jou. Er wordt regelmatig gezegd dat je in Australië vaak de mooiste wandelingen kan maken. Als je om je heen kijkt, kun je de prachtige landschappen bekijken en kom je heerlijk tot rust. Het wordt vaak aangeraden om te gaan wandelen bij de blue mountains. Er groeien hier namelijk meer dan negentig verschillende soorten bomen wat voor vele koala’s een thuisbasis is. 

Je zal zien dat je als bij de blue mountains gaat hiken dat er een soort blauwe gloed is. Dit komt door de eucalyptusbomen die daar staan. Dit park heeft ook zijn naam te danken aan deze blauwe gloed. Het zal ook nog eens kunnen zijn dat je kangoeroes ziet, want ook die leven hier. Hoe leuk is dat!

Gaan hiken door de blue mountains is naast erg mooi ook nog eens erg avontuurlijk. Er zijn hoge kliffen en hele diepe kloven. Je moet dus geen last hebben van hoogtevrees wil je hier gaan hiken, want dan kan het nog wel eens spannend worden.

2. Fietsen 

Heb je even genoeg gewandeld? Dan kan je natuurlijk ook nog de fiets pakken en heerlijk gaan fietsen door Australië. Je kan natuurlijk kiezen om te gaan fietsen door één van de steden, zoals Melbourne of Sydney. 

Het is natuurlijk best lastig om in een nieuw land een fietsroute te gaan plannen, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Er zijn namelijk genoeg ervaren gidsen die daar allerlei soorten fietstours geven. Die weten de mooiste plekken te vinden, waar je misschien anders nooit zal komen. Je kan ook nog zelf doorgeven wat je graag nog wilt zien en dan is het een mogelijkheid om een privétour te krijgen. Zo kan je rustig genieten van de mooie plekken waar je langs komt.

3. Kajakken

Ben je graag te vinden op het water? Dan is het wellicht een leuke activiteit voor je om te gaan kajakken. Als je van plan bent om te gaan kajakken in Australië dan kom je langs allerlei soorten dieren, denk bijvoorbeeld aan slangen of zelfs krokodillen. Hoe gaaf is dat!

Je kan in Australië heel gaaf gaan kajakken door de Nitmiluk National park. Hier kan je samen met een gids gaan kajakken. Die kan je van alles uitleggen en zorgt er vaak ook voor dat je eten hebt onderweg. 

4. Raften 

Wil je graag nog een activiteit doen op het water. Dan is het misschien wel wat om te gaan raften. Je kan ook hier samen met een gids door één van de oudste regenwouden ter wereld. Dit is de Tully River deze kan je vinden in het noorden van Queensland. 

Als je mee wilt doen aan het raften, kan je zelfs bij je accommodatie worden opgehaald. Je gaat dan samen naar het startpunt en vanaf daar gaat je gids je van alles uitleggen. Je begint natuurlijk bij wat rustige plekken, maar dit wordt wel steeds moeilijker. De stroming van het water wordt ook steeds snelle, zal je merken door de tour heen. Op die manier kan je wel goed je peddeltechnieken oefenen. 

5. Duiken

Ben je niet bang voor de oceaan en wil je graag de onderwaterwereld ontdekken in Australië? Dan kan je bij je Ningaloo-kust allerlei soorten wateractiviteiten doen, denk bijvoorbeeld aan snorkelen of duiken. Je gaat begint je avontuur op de boot en vanaf daar kan je al verschillende dieren spotten, zoals dolfijnen. 

Als je dan ook echt van de boot af gaat en de oceaan in heb je kans om met één van de grootste vissen ter wereld te zwemmen. Dit is de walvishaai die kan maar liefst twaalf meter lang worden! De walvishaai is geen gevaarlijke vis, maar best vriendelijk eigenlijk. 

Kan je in Australië mooi hiken?

Jazeker, er zijn erg mooie parken waar je prachtig kan gaan hiken.

Kan je op de Tilly River in Australië gaan raften?

Zeker, op de Tilly River kan je erg goed hiken. 

Welke Australische steden kan je goed fietsen?

Je kan in bijna elke stad wel mooi fietsen, maar vaak wordt Melbourne of Sydney aanbevolen om langs alle hoogtepunten te fietsen met een gids.

Share:

editor