Italië is een van de bekendste bestemmingen als het gaat om even op vakantie te gaan. Logisch, het is ook een prachtig land met vele plekken om te zien en te ervaren. Het zijn er zelfs zoveel, dat je misschien helemaal radeloos bent waar je nou het beste naartoe kunt gaan. Gelukkig kwam je deze tekst tegen, want hier zijn een aantal highlights waar je je reis goed kan besteden. 

Rome

Alle wegen leiden naar Rome, tenminste zo gaat het gezegde. Dit is een must als je in Italië bent. De stad ligt diep in Italie, richting het zuiden en aan de prachtige kust van de Middellandse Zee. Het zit vol met rijke geschiedenis en unieke architectuur die zijn bekendheid over de hele wereld heeft verspreid. De hoofdstad van Italië en dus een van ’s werelds beroemdste steden, is een ware schatkamer van geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen het Colosseum verkennen, het Forum Romanum bewonderen, de prachtige Sixtijnse Kapel ervaren in het Vaticaan en door de kronkelende straatjes van de historische wijk Trastevere dwalen. 

Florence

Ben jij een groot fan van architectuur en de renaissance? Dan is het kunstwerk van een stad Florence de plek waar je heen moet gaan! Dit stadje bevindt zich dicht bij het kloppende hart van Italië, onder Bologna. In het prachtige Florence bevinden zich de beroemde meesterwerken zoals Michelangelo’s David in de Galleria dell’Accademia en de prachtige koepel van de Duomo. Verken de kronkelende straatjes, bewonder de schilderijen in de Uffizi-galerij en geniet van de Toscaanse keuken in een van de vele trattoria’s. Deze stad schreeuwt typisch Italië, dus een grote aanrader!

Venetië

De romantische stad Venetië gaat de hele wereld over met zijn unieke uitstraling en zijn vele prachtige bezienswaardigheden. Daarom staat deze ook in dit lijstje, je moet het een keer bezocht hebben! Bekend om zijn grachten, romantische bruggen en prachtige architectuur, is Venetië een van de meest stralende steden ter wereld. Neem een gondeltocht langs het Canal Grande, bezoek het San Marcoplein met zijn prachtige basiliek en paleis, en verdwaal in de charmante steegjes van de stad. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is zeker een aanrader als je met je partner in Italië bent. 

Amalfikust

Even weg van de bewoonde wereld en zijn druk bezochte steden? Als je wat meer richting het zuiden van Italië gaat, kun je de bijzondere Amalfikust bewonderen, gelegen aan de Middellandse Zee. Op deze unieke plek is het gebied bezaaid met spectaculaire landschappen en gezellige dorpjes die tegen de steile kliffen lijken te zijn gebouwd. Verken de kleurrijke stadjes Positano en Amalfi, geniet van het adembenemende uitzicht op de kustlijn en proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen. Zo geniet je volop van een relaxte vakantie en krijg je ook nog eens wat van het land zelf mee. 

Sicilië

Wat ook een optie is, is om het kleine eiland net onder Italië te verkennen. Het is eventjes afreizen naar het zuiden, maar dan heb je ook een prachtige ervaring die je niet snel zult vergeten. Het grootste eiland in de Middellandse Zee, Sicilië, biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Verken de oude Griekse tempels in Agrigento, bewonder de prachtige mozaïeken in de Villa Romana del Casale en ontspan op de superheldere stranden van Taormina.

Veelgestelde vragen:

Moet je voor Italië een visum hebben?

Nee, dat hoeft niet. Italië is een Europees land, dus vanaf Nederland is dat geen enkel probleem. Als je meer dan 90 dagen in het land verblijft, moet je dat wel aangeven bij de ambassade in Den Haag. 

Is Italië een veilig land?

Over het algemeen is Italië een veilige bestemming voor toeristen. Zoals bij elke reis, is het echter verstandig om op de hoogte te blijven van eventuele reisadviezen en regels.

Heeft Italië speciale evenementen?

Ja, Italië organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen, zoals het carnaval van Venetië, het Palio paardenrace in Siena, en de Palio delle Barche in Pisa. Deze superleuke evenementen bieden een unieke kans om de cultuur en tradities van Italië te ervaren.

Share:

editor