Zoek je naar manieren om wat extra geld te verdienen? Kijk dan eens of je thuis nog ergens gouden munten of sieraden hebt liggen. Als deze van echt goud zijn, kunnen ze je namelijk (flink wat) geld opleveren. Veel mensen zetten hun goud te koop zonder dat zij zich bewust zijn van de waarde. Zonde, want hierdoor kun je flink wat geld mislopen. Daarnaast moet je weten dat er nogal wat komt kijken bij de verkoop van goud. Om te voorkomen dat je hierbij de mist ingaat, zetten wij hier de belangrijkste zaken op een rijtje.

Onderzoek hoeveel jouw goud waard is

Goud is niet altijd veel geld waard. Dit hangt namelijk af van het karaat. Een partij die gespecialiseerd is in goud inkoop legt vaak een flink bedrag neer voor 24 karaats goud. Voor een sieraad met 8 karaats goud wordt aanzienlijk minder betaald. Hoe hoger het karaat, des te meer jij voor jouw goud krijgt. Voordat je besluit om afstand te doen van het goud, is het verstandig te achterhalen hoeveel het waard is.

Om te beginnen doe je er goed aan te kijken of het om echt goud gaat. Aangezien het lastig is om dit te bepalen, is het niet aan te raden om dit zelf te doen. Je kunt gouden munten en sieraden dan ook beter laten taxeren door een expert, zoals Goudwisselkantoor. Zij taxeren het object waar jij bij bent en bieden je vervolgens de juiste prijs voor jouw goud.

Aan wie verkoop je het?

Er wordt wereldwijd behoorlijk wat geld geïnvesteerd in goud. Dit komt voornamelijk doordat deze grondstof zijn waarde behoudt. Mede hierdoor is goud een geliefd product. Zet je een gouden munt of sieraad te koop? Dan word je ongetwijfeld overspoeld met reacties. Pas alleen wel goed op aan wie je het verkoopt. Er zijn namelijk veel mensen die jou aanzienlijk minder geld bieden voor jouw goud dan het waard is.

Wil je jouw goud inwisselen voor geld? Dan doe je er goed aan je tot een expert op dit gebied te richten. Waarom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst taxeren zij jouw goud gratis en vrijblijvend. Hierdoor zit je nergens aan vast. Ten tweede bieden zij jou altijd een reële prijs voor jouw goud. Dit is vaak niet het geval als jij jouw consument aan bijvoorbeeld een consument verkoopt.

Waar let je op bij het zoeken van een expert?

Wil je jouw goud verkopen aan een professionele partij? Dan ontdek je snel genoeg dat je nogal wat keuze hebt. Om de beste partij te vinden, kan je op een aantal zaken letten. Zo zijn er partijen die je verzoeken om jouw gouden voorwerp per post op te sturen. Aangezien goud meestal veel waard is, is dit niet per se aan te raden. De kan bestaat namelijk dat er iets mis gaat bij de verzending en dat is natuurlijk zonde.

Kijk daarnaast ook hoe het zit met de betaling. Zoek je een expert die jou direct contant geld geeft voor jouw goud? Dan ben je bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Zij kunnen het bedrag eventueel ook op jouw rekening storten.

Share:

administrator