Als u een bedrijf gaat starten waarvoor u een bedrijfsauto nodig heeft, dan is het vaak lastig om hier kapitaal voor vrij te maken. Er is immers al flink wat geld nodig om uw bedrijf te starten. Er moeten materialen worden aangeschaft, een website gemaakt en voor u het weet is uw startkapitaal uitgegeven. Gelukkig is er een manier om toch een bedrijfsauto in gebruik te nemen, namelijk door middel van financial lease. U kunt de financiering regelen via verschillende partijnen die hier in gespecialiseerd zijn. Via deze constructie kunt u uw bedrijfsauto op afbetaling kopen en wordt u wel direct economisch eigenaar van het voertuig.

Wat is het voordeel van financial lease tegenover standaard lease?

Als u een leaseauto regelt volgens het klassieke principe, dan wordt u geen eigenaar van de auto. U gebruikt de auto gedurende de looptijd van je contract en na afloop levert u de auto in. Dat kan een nadeel zijn, bijvoorbeeld als de auto je goed bevalt. Ook als u de auto heeft laten beletteren moet dat proces opnieuw voor uw volgende leaseauto, wat extra kosten met zich meebrengt. Bovendien betaalt u voor een leaseauto die nieuw is altijd een hogere prijs dan wanneer u kiest voor occasion lease. Zeker voor bedrijfsauto’s geldt dat deze na een aantal jaren zeker nog niet zijn afgeschreven en nog vele jaren mee kunnen. Daarom ontdekken steeds meer ZZP’ers de voordelen van financial lease als het gaat om het aanschaffen van een bedrijfswagen.

Zorg dat u representatief voor de dag komt

Uw bedrijfsauto is uw visitekaartje. Daarom is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Uw klanten zullen u, bewust of onbewust, ook beoordelen aan de hand van de auto waarin u komt voorrijden. Een goed verzorgde bedrijfsauto schept vertrouwen. Als u zuinig bent op uw auto en deze er goed en netjes uitziet, dan levert u vast en zeker ook prima werk. Het is natuurlijk geen wet, maar het is wel het gevoel dat u uw klanten geeft. Als u gebruik maakt van een bedrijfsauto is het dan ook zaak om deze met zorg te kiezen. Door gebruik te maken van financial lease occasions kunt u de bedrijfsauto uitzoeken die past bij u en uw bedrijf en deze vervolgens financieren voor een aantrekkelijk bedrag per maand.

De BTW van een bedrijfsauto met financial lease

Als u kiest voor occasion lease kunt u de BTW van de auto die je aanschaft in 1 keer aftrekken bij uw BTW aangifte. Het bedrag van de financial lease voor uw occasion is dan ook standaard exclusief de BTW. Hierdoor wordt het bedrag dat u per maand betaalt voor het leasen uiteraard ook lager. Vooral voor startende ondernemers die goed op hun financiën moeten letten is dit natuurlijk een gunstig aspect. Zo blijft er meer geld over om in uw onderneming te steken of om privé van te leven. De looptijd van het leasecontract is variabel en kunt u vaststellen op het moment dat u het contract voor occasion lease afsluit.

Financial lease van occasions wordt steeds populairder

Steeds meer zzp’ers ontdekken dat financial lease van een occasion grote voordelen heeft. U kunt vrij gemakkelijk een auto leasen die u zelf heeft gevonden, bijvoorbeeld bij een autohandelaar of online. Als u het te financieren bedrag voorlegt is er vaak een mogelijkheid om deze auto via financial lease te financieren. De acceptatievoorwaarden zijn ook gunstiger, omdat u immers een lager bedrag nodig heeft om uiteindelijk economisch eigenaar te worden van de auto. Het is dus zeker de moeite waard om de opties voor financial lease te onderzoeken als u voor uw bedrijf een auto wilt leasen. Deze opties zijn alleen beschikbaar voor de zakelijke markt en dus niet bedoeld voor private lease.

Share:

administrator