Beschik je over behoorlijk wat vermogen? Dan weet je mogelijk niet wat je hiermee moet doen. Veel mensen laten hun geld op de bank staan. Wanneer je dit doet, kost jouw vermogen je vaak geld. Er zijn namelijk steeds meer banken die een negatieve rente toepassen op mensen die een groot vermogen op hun rekening hebben staan. Naast de negatieve rente brengt een groot vermogen nog een aantal verplichtingen met zich mee. Het biedt echter ook kansen. Daarom kun je kiezen voor private banking. Maar wat betekent dit precies en wat houdt het in? Hieronder vertellen wij jou er alles over.

Wat is private banking?

Private banking, je hebt er vast weleens van gehoord. Toch is de kans groot dat je niet precies weet wat het is. Daarom lichten we de betekenis hier eerst kort toe. Indien je kiest voor private banking, laat je jouw vermogen beheren door een vermogensbeheerder van een bank. Er zijn tegenwoordig verschillende banken die deze individuele en exclusieve dienstverlening aanbieden aan hun welgestelde klanten. Je moet echter weten dat private banking alleen bedoeld is voor mensen met een groot vermogen. Maar wanneer is er sprake van een groot vermogen. Dat verschilt per bank, maar je moet vaak een paar ton vrij besteedbaar geld beschikken om in aanmerking te komen voor private banking.

Wat houdt het in?

Na het lezen van bovenstaande denk je mogelijk dat private banking bij iedere bank hetzelfde is. Dit is echter een misvatting. Het is namelijk geen vastomlijnde dienst. Iedere bank geeft er op zijn eigen manier invulling aan. In grote lijnen is het hetzelfde, want je krijgt individuele begeleiding van een professional. Je krijgt bij iedere bank namelijk een professional toegewezen die in dienst is van de bank. Hij weet precies hoe hij om moet gaan met een groot vermogen, waardoor jij niet bang hoeft te zijn dat er iets verkeerd gaat. Daarnaast belegt zo´n specialist jouw geld. In plaats van dat een groot vermogen jou geld kost, levert het je dus geld op.

Mogelijkheden voor wat betreft private banking

Heb je ook een groot vermogen en weet je niet wat je hiermee moet? Kies dan voor private banking. De kans is aanwezig dat je niet weet hoe je hierbij te werk moet gaan. Zoals we eerder in deze tekst al aanhaalden, zijn er tegenwoordig verschillende banken waarbij je terecht kunt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor private banking. Je moet hier een minimaal besteedbaar inkomen van 500.000 euro hebben om in aanmerking te komen voor private banking. Indien dit het geval is en je voor ABN AMRO kiest, krijg je een private banker toegewezen. Hij vraag jou kritisch naar motivaties en houdt je scherp in beweegredenen. Jouw vermogen is dan ook in goede handen wanneer je kiest voor ABN AMRO private banking.

Share:

administrator