Heb je te weinig geld in kans om een investering te doen? Dan betekent dit niet direct dat je deze investering op de lange baan moet schuiven. Nee, want je kunt een zakelijke lening afsluiten om je plannen te  financieren. Het leenbedrag gebruik je voor de langlopende investeringen in jouw bedrijf, denk aan een tweede vestiging. Je sluit deze lening af bij een kredietverstrekker. Indien alle financiën en het papierwerk in orde zijn, stort de kredietverstrekker het gewenste bedrag in één keer op jouw rekening, waardoor je direct kunt investeren. Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. De looptijd van de lening

Indien je een zakelijke lening afsluit, leen je geld van een kredietverstrekker. Net zoals bij bijvoorbeeld een hypotheek, moet je dit geld weer terugbetalen. Hiervoor wordt vaak een vaste looptijd gehanteerd. Niet iedere kredietverstrekker hanteert dezelfde looptijd voor een zakelijke lening. Sluit dus nooit zo’n lening af zonder dat je kijkt naar de looptijd. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je achteraf ontdekt dat de looptijd aanzienlijk korter is dan je eigenlijk wenst. In dat geval moet je op korte termijn veel terugbetalen en niet ieder bedrijf is daartoe in staat.

2. Het rentepercentage

Wie geld leent, betaalt rente. Dit is bij een zakelijke lening niet anders. Dankzij de rente wordt het voor een kredietverstrekker interessant om jou geld te lenen. Op deze manier verdienen zij er namelijk ook nog wat aan. Bij een zakelijke lening staat de rente doorgaans vaak vast. Hierdoor betaal je gedurende de hele looptijd van de lening hetzelfde percentage aan rente. De hoogte van de rente kan echter wel verschillen per kredietverstrekker en zelfs per lening. In veel gevallen is de rente namelijk afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je leent en de looptijd van de lening. De rente is dus ook zeker iets om rekening mee te houden wanneer je een zakelijke rekening gaat aanvragen.

3. De kredietverstrekker

Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan kun je hier tegenwoordig op verschillende plekken voor terecht. Je kunt naar de bank gaan, maar je kunt naar een online kredietverstrekker om je bedrijf zakelijk te financieren. Vraag je online krediet aan, dan raden wij je aan altijd goed naar de kredietverstrekker te kijken. Niet iedere kredietverstrekker staat namelijk even goed aangeschreven. Bovendien komt het vaak genoeg voor dat er na de aanvraag van een zakelijke lening een addertje onder het gras blijkt te zitten. Controleer daarom altijd eerst goed of je zaken doet met een betrouwbare partij. Op deze manier weet je zeker dat je straks niet gebukt gaat onder allerlei voorwaarden waar je bij de aanvraag van zakelijk krediet geen weet van had.

Share:

administrator