Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kan het zijn dat u met uw auto betrokken raakt bij een aanrijding. Zo´n ongeluk kan grote gevolgen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld gewond raken als gevolg van een aanrijding. Indien het ongeluk is veroorzaakt door de andere partij, is dit extra vervelend. Dit is zeker het geval wanneer u er letsel aan over heeft gehouden. Laat het er in dat geval niet bij zitten, want u kunt namelijk een vergoeding krijgen in het geval van letselschade. Hiervoor moet u echter wel een claim indienen. Maar hoe dient u eigenlijk zo’n claim in? Daarvoor bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u in deze tekst namelijk alles wat u moet weten over het claimen van letselschade.

Wat is letselschade?

Letselschade is iets waar de meest mensen gelukkig niet mee te maken krijgen. Indien u hier ook nog niet eerder mee te maken heeft gehad, weet u waarschijnlijk niet precies wat voor een schade dit is. Om u op weg te helpen, geven we hier eerst antwoord op de vraag: ‘wat is letselschade?’. Kort gezegd is letselschade de schade die een slachtoffer oploopt door lichamelijk of geestelijk letsel en de beperkingen daarvan. U kunt deze schade onder meer oplopen tijdens een bedrijfsongeval, een verkeersongeval, een ongeval bij sport of spel, een ongeval door een gebrekkig product of verwonding door een huisdier.

Wanneer kunt u letselschade claimen?

We haalden hierboven enkele situaties aan waarin sprake is van letselschade. Er zijn echter nog meer situaties waarin sprake kan zijn van deze schade. Is er letselschade ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval? Dan betekent dit niet standaard dat uw werkgever ook aansprakelijk gesteld kan worden. Gelukkig wordt in Nederland de werknemer goed beschermd door allerlei wetten en regels en zijn de eisen die gesteld worden aan veiligheid hoog. Een werkgever is dan ook vaak aansprakelijk te stellen.

Hoe claimt u letselschade?

Blijkt dat de tegenpartij juridisch aansprakelijk is voor de schade? Dan kunt u een claim indienen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer u nog niet eerder met letselschade te maken heeft gehad, weet u ongetwijfeld niet hoe u dit doet. Om het onderste uit de kan te halen, kunt u zo’n claim het beste in laten dienen door en professioneel bedrijf. Schakel bijvoorbeeld een juristenkantoor in dat gespecialiseerd is in letselschade. Zij weten precies hoe zij in zo’n situatie moeten handelen en kennen het klappen van de zweep. U hoeft zodoende zelf geen tijd en/of moeite in een claim te steken. Grote voordeel is dat het inschakelen van een letselschadespecialist u in veel gevallen geen geld kost. De kosten die zijn maken, verhalen zij namelijk op de partij die aansprakelijk gesteld wordt.

Share:

administrator