Als je een bedrijf met werknemers hebt, is het natuurlijk wel zo tof om van tijd tot tijd iets leuks te organiseren. Een personeelsuitje! Zet je werknemers in het zonnetje door ze te trakteren op een dagje uit. Er zijn natuurlijk veel bedrijfsuitjes te bedenken. Wat zijn originele en leuke ideeën? We zetten ze op een rijtje!

Personeelsuitje in de dierentuin

Hoewel je met een bedrijfsuitje bijvoorbeeld naar een restaurant kunt gaan, is het veel origineler om een actief uitje te organiseren! Zo is er immers veel meer te beleven. Vier het bedrijfsuitje in de dierentuin: dat is leuk voor iedereen in het team. Een personeelsuitje in Burgers’ Zoo in Arnhem is een perfect idee: het uitje wordt hier tot in de puntjes verzorgd voor het team. Neem bijvoorbeeld een gids mee, die alles over het park kan vertellen. Van een verkenning van het park tot een picknicklunch: die dag vliegt zo voorbij. Je vindt hier tevens een Congrescentrum, om ook een zakelijk onderdeel van de personeelsdag aan te kunnen koppelen.

Workshop tijdens bedrijfsuitje

Nog een leuk actief bedrijfsuitje? Een workshop! Er zijn veel verschillende workshops om aan te denken. Probeer een inschatting te maken van het team: is er iets te vinden wat iedereen interessant vindt? Denk aan een kookworkshop, ga pottenbakken of kies voor schilderen met z’n allen. Je kunt natuurlijk ook denken aan een zakelijkere workshop, waarin je bijvoorbeeld alles leert over een relevant onderwerp in de branche. Maar houd wel in het achterhoofd: een personeelsuitje is er vooral voor de gezelligheid!

Escape room

Een bedrijfsuitje dat steeds populairder wordt? Dat is de escape room! Hierbij doe je een interactief spel vol raadsels en puzzels, die moeten worden opgelost om te winnen. Meestal wordt er in kleinere teams tegen elkaar gespeeld, wat natuurlijk voor een leuke strijd zorgt.

Sporten bij bedrijfsuitje

Vaak wordt er bij bedrijfsuitjes voor gekozen om een sportieve middag te organiseren. Zeker leuk! Denk aan survivallen, kanoën, fietsen of wandelen. Houd er wel rekening mee dat iedereen in het team zich kan vermaken: bij extreme sporten zijn er misschien ook collega’s die daar niet per se gelukkig van worden. Of deel de groep in tweeën: organiseer zowel een rustigere buitenactiviteit, zoals een rondje fietsen, als een avontuurlijkere buitenactiviteit, zoals raften.

Online personeelsuitje

Lukt het niet om met z’n allen bij elkaar te komen voor een personeeluitje? Dan is een online bedrijfsuitje ook zeker een idee! Het is in dat geval leuk om richting te geven aan de online meeting. Kies bijvoorbeeld een thema en laat iedereen zich verkleden: hartstikke grappig! Organiseer tevens iets om te doen. Zo kun je ook online een escape room doen, of bijvoorbeeld met z’n allen een cocktail maken. Of speel een quiz: altijd een groot plezier!

Share:

administrator