Ondanks dat wespen klein van stuk zijn, kunnen ze een grote impact hebben. Zo kan de aanwezigheid van een wespennest in jouw leefomgeving voor veel overlast zorgen. Deze overlast kan dusdanig vergaand zijn dat je wooncomfort erdoor wordt aangetast. Dreigen de wespen de regie over jouw leven over te nemen? Laat de wespen dan door een professional op een vakkundige wijze bestrijden.

Zo gevaarlijk is een wesp

Wespen worden vaak als irritante insecten bestempeld. Op zich een terechte associatie want deze beestjes kunnen voor veel overlast zorgen. Vooral gedurende de zomermaanden zitten de wespen de mens in de weg. Wanneer de temperaturen stijgen, gaat men meer buiten leven. Helaas wordt het plezier van dit buiten leven vaak verstoord door wespen. Met wespen in de buurt is het namelijk onmogelijk om rustig buiten te dineren. Deze beestjes zijn dol op alles wat jij eet en drinkt. Wil je de wesp van jouw bord of uit jouw glas halen? Wees dan voorzichtig! Een wesp die zich in het nauw gedreven voelt, gaat steken. En een wespensteek kan in sommige gevallen levensbedreigend zijn.

Wespennest in huis laten verwijderen

Doordat wespen gevaarlijk kunnen zijn, wil je deze insecten liever niet in huis hebben. Helaas kan het toch voorkomen dat er zich een wespennest in jouw woning bevindt. Wespen kiezen namelijk graag voor spouwmuren of zolderkamers voor het bouwen van een nest. Is jouw zolderkamer dit jaar de plek waar een wespenfamilie zich heeft gevestigd? Blijf dan weg van de zolder en bel direct een professionele wespenbestrijder. Het zelfstandig bestrijden van een wespennest is levensgevaarlijk. Je hebt hiervoor namelijk professionele materialen en bovendien specialistische kennis en ervaring voor nodig. Laat daarom een professional het wespennest verwijderen. Zo voorkom je gevaarlijke situaties én ben je verzekerd van een effectieve bestrijding.

Hoe wordt een wespennest bestreden?

Een professionele wespenbestrijder is in staat om snel en doeltreffend een wespennest te verwijderen. Echter, alvorens de wespenbestrijder met de bestrijding kan beginnen, moet de locatie van het nest worden vastgesteld. Soms is het direct duidelijk waar het nest zich bevindt. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een nest die in de nok van je dak hangt. Maar in sommige gevallen is het wespennest met het blote oog niet zichtbaar. Dit is het geval bij een nest in de spouwmuur. Voor het vaststellen van de locatie van het nest moet in dat geval de aanvliegroute van de wespen gevolgd worden. Als de concrete locatie van het nest is vastgesteld, kan de wespenbestrijder wespengif in het nest spuiten. De wespen zullen door dit gif binnen enkele dagen allemaal dood zijn.

Share:

administrator