Het komt steeds vaker voor: een hond op kantoor. Waarom je trouwe viervoeter thuislaten als deze ook mee naar kantoor kan? Veel werkgevers moeten toch even achter hun oren krabben, voordat ze hiermee akkoord gaan. Daarom hebben we wat voordelen op een rij gezet van een hond op kantoor. 

Honden verlagen het stressniveau

Het is wetenschappelijk bewezen dat honden het stressniveau verlagen, dus waarom zouden we alleen thuis profiteren van dit gegeven en niet ook op kantoor? Een hond op kantoor zorgt ervoor dat medewerkers vaker even een pauze nemen tussendoor om de hond aandacht te geven. Hierdoor kan je even je gedachten loslaten van het werk en ervaar je meer rust in je hoofd. Daarnaast blijkt ook uit een ander onderzoek dat baasjes die hun hond mee mogen nemen naar kantoor minder stress ervaren dan baasjes die dit niet mogen. Is jouw leidinggevende bang dat de hond rond blijft kwispelen op kantoor of klanten bangmaakt? Met een hondenbench houd je de hond op z’n plek en hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Een betere werksfeer door de kantoorhond

Een kantoorhond doet meer dan alleen het stress verlagen. De hond zorgt ook voor een betere werksfeer. Een hond zorgt namelijk voor meer gesprekken tussen collega’s onderling. Collega’s die elkaar normaal nauwelijks spreken, hebben nu een gemeenschappelijke factor en dus stof om over te praten. Dit kan weer leiden tot andere gespreksstof, waardoor je je collega’s beter leert kennen en dit komt weer ten goede van de werksfeer. 

Honden geven mentale break

Soms kan werk ontzettend veel stress geven. Je bent constant gefocust op die ene deadline en gaat alsmaar door. Dit kan soms zo slopend werken. Wanneer je op kantoor een hond tegenkomt, laat je die stress even los en heb je even een mentale break. Je vergeet de stress van je deadline en gaat met de hond knuffelen. Wanneer je dan weer achter je bureau zit, kan je er weer met volle energie tegenaan. 

Honden zorgen voor meer beweging

Honden moeten uiteraard ook uitgelaten worden. Hierdoor motiveren honden medewerkers extra om in de pauzes buiten te gaan wandelen. Ook kom je sneller van je plek om even met de hond de spelen of om wat snacks, zoals hondenkoekjes, te geven. Door een hond op kantoor te hebben, kom je dus veel meer in beweging waardoor je sneller die 10.000 stappen per dag behaald!

Overweeg je dus om een hond op kantoor te hebben? Dan moet je nu wel overtuigd zijn van alle voordelen van een kantoorhond. Let wel op dat niet alle hondenrassen even geschikt zijn om op kantoor te hebben. Daarnaast kunnen er collega’s zijn die allergisch zijn voor huisdieren. Een goede rondvraag is dus wel nodig, voordat die trouwe viervoeter naar kantoor kan komen. 

Share:

administrator