Als webshopeigenaar moet je ervoor zorgen dat klanten het betaalproces makkelijk en snel kunnen doorlopen. Kost het klanten veel tijd en/of moeite om af te rekenen? Of hebben zij onvoldoende vertrouwen in jouw webwinkel? Dan haken zij mogelijk af. Dit zorgt ervoor dat jij geld misloopt en dat wil je uiteraard voorkomen. Daarom doe je er goed aan om het betaalproces te laten verzorgen door een payment service provider (PSP). Een PSP regelt alles omtrent de betalingen die in jouw webshop gedaan worden, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Benieuwd hoe een payment service provider dit doet? Wij vertellen je in deze tekst hoe een PSP werkt.

Mogelijkheden met betrekking tot betaalmethoden 
Laat je het betaalproces van jouw webshop verzorgen door een payment service provider? Dan hoef jij je niet langer zorgen te maken over de betaalmethoden. Een PSP zorgt er namelijk voor dat klanten hun bestelling op verschillende manieren af kunnen rekenen. Richt jij je vooral op de Nederlandse consument? Dan wil je in ieder geval iDEAL aanvragen als je dat niet al gedaan hebt. iDEAL is in Nederland de meest vertrouwde vorm van online betalen. Je kunt iDEAL aanvragen via een PSP, zij zorgen voor de koppeling en dat jouw klanten kunnen afrekenen via iDEAL. 

De kans is groot dat je met jouw webshop niet alleen de Nederlandse consument wilt bedienen. In dat geval wil je naast iDEAL nog andere betaalmethoden aanbieden. Alleen klanten van een Nederlandse bank kunnen namelijk online betalen via iDEAL. Als je het betaalproces van jouw webshop laat verzorgen door een payment service provider, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Dankzij een PSP kunnen jouw klanten bijvoorbeeld ook betalen via Bancontact. Dit is de bekendste online betaalmethode in België. 

Naast iDEAL en Bancontact kun je nog veel meer betaalmethoden aanbieden als je het betaalproces laat verzorgen door een PSP. Zo is een payment service provider bijvoorbeeld ook bekend met betaalmethoden als Payconiq, AfterPay, Apple Pay en PayPal. Of kan een PSP er ook voor zorgen dat de klanten van jouw webshop af kunnen rekenen met behulp van een creditcard. Een payment service provider fungeert als een hub voor vrijwel alle nationale- en internationale betaalmethoden.

Voordelen van een payment service provider
Dankzij een payment service provider kunnen klanten in jouw webshop op allerlei verschillende manieren afrekenen. Denk overigens niet dat een PSP alleen maar voordelen heeft voor klanten. Nee, want je pikt er zelf ook een graantje van mee. Eén van de grote voordelen van een payment service provider is namelijk dat je zelf geen tijd meer in de betalingen hoeft te steken. Een PSP neemt dit namelijk volledig voor zijn rekening. Dit geldt niet alleen voor het betaalproces, maar ook voor de bijbehorende administratie. En vaak voor minder belasting en telefoontjes op de klantenservice.

Een tweede voordeel van een PSP is dat de kans op afhakers in het betaalproces altijd probeert te minimaliseren. Zo zorgt een payment service provider er bijvoorbeeld voor dat het niet lang duurt om het betaalproces te doorlopen. Moet een klant (lang) wachten voordat zijn betaling gereed is? Dan zorgt dit er mogelijk voor dat hij de aankoop elders doet, waardoor je omzet misloopt. Vertrouwen speelt hier ook een belangrijke rol in. Als de klant jouw webshop niet voldoende vertrouwt, besluit hij mogelijk om het product elders te bestellen. Een payment service provider biedt mogelijkheden en geeft advies hoe je vertrouwen brengt in het betaalproces en betaaldrempels worden weggenomen.

Share:

administrator