Twijfel je nog of je wilt gaan backpacken of juist een andere manier van reizen wil overwegen? Voor veel mensen is backpacken de beste manier om te gaan reizen. Je zal merken als je vaker gaat backpacken dat je het ook helemaal gewend bent. Ook zijn er veel voordelen van het backpacken. Wil jij graag weten welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder! 

1. Vrijheid

Voor veel mensen is het grootste voordeel aan backpacken dat je enorm veel vrijheid hebt. Het is namelijk zo, als je gaat backpacken dat je nergens officieel vast aan zit. Je kan zelf bepalen hoelang je ergens blijft en ook welke route je vervolgens gaat nemen. Voor veel mensen is dit ook de grootste reden om te gaan backpacken. Op deze manier kom je natuurlijk ook op allemaal nieuwe plekken, vind je misschien wel plekken waar je normaal nooit zo zal komen. 

Ook door deze vrijheid is vaak het reizen ook wat goedkoper en hierdoor kun je ook vaak langer op reis gaan. Dit is natuurlijk helemaal heerlijk! En ook een groot voordeel van backpacken. 

2. Nieuwe vrienden 

Als je gaat backpacken zal je merken dat uiteraard meer mensen gaan backpacken. Het is dan altijd heel gezellig en leuk als je de mensen die je onderweg ontmoet goed bevriend houdt. Het kan altijd handig uitkomen dat je iemand al kent, mocht er namelijk bijvoorbeeld iets gebeuren. Raak je bijvoorbeeld onderweg een keer verwond, dan is het altijd handig dat iemand in de buurt is die je al kent en jou kan helpen. 

Als je onderweg mensen hebt ontmoet waar je echt een hele goede klik mee hebt gekregen, dan kan je de reis ook samen maken. Je hebt hier namelijk toch erg veel vrijheid voor. Het is vooral leuk als je aan het soloreizen bent en je nieuwe vrienden maakt of nieuwe reispartners.

3. Minder bagage 

Als je gaat backpacken moet je uiteraard ook spullen pakken. Zoals al in de naam zit ga je met een rugtas reizen en daar kan uiteraard stukken minder bagage in als een normale koffer. Ook dit is een voordeel, want hierdoor hoef je niet elke keer superzware spullen te tillen. 

Als jij je tas gaat inpakken is het belangrijk dat je er goed over na gaat denken wat je mee wilt nemen en wat niet. Neem dus niet al te veel kleding mee en andere accessoires, want dit moet je ook allemaal meetillen als je uiteindelijk op stap bent.  Neem dus ook niet te veel kleding mee, want je kan bij veel hostels vaak gewoon je kleding wassen en dan kun je er dus weer mee voor een paar dagen. 

Als jij je tas aan het inpakken bent is het ook handig dat jij je tas goed organiseert, want vaak wordt een tas ongeorganiseerd. Zorg er dus voor dat je goed de orde kan bewaren over je tas en ook een goed overzicht. 

4. Vaardigheden 

Backpacken kan ook erg goed zijn voor je vaardigheden. Het kan zelfs goed zijn voor meerdere vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan je sociale vaardigheden, want als je naar een hostel wilt dan moet je daar wel even het contact opzoeken en vragen of je er kan slapen. Ook onderweg kan je met verschillende mensen contact gaan zoeken. 

Ook is het goed voor je skills als het gaat over kaartlezen, zowel een fysieke kaart als een kaart op je telefoon. Het is natuurlijk goed dat je weet waar je naartoe moet en hoe je de richting volgt. Ga je met een bepaald budget backpacken, dan is dit ook erg goed voor je skills als het gaat om geld besparen. 

Moet je veel bagage meenemen als je gaat backpacken?

Nee, het wordt niet aangeraden om veel in te pakken. Je moet namelijk de hele reis nog met die tas tillen.

Is backpacken goed voor je skills als het gaat over kaartlezen?

Zeker, door te gaan backpacken ga je meer kaarten lezen.

Heb je veel vrijheid tijdens backpacken?

Ja, als je gaat backpacken heb je erg veel vrijheid. Dit komt doordat je geen bepaalde routes hebt die je moet volgen.

Share:

editor