Ben jij binnenkort van plan om naar Spanje te gaan? Als jij toe bent aan een heerlijke zonvakantie, dan kan het heerlijk zijn om naar Spanje te gaan. Er zijn erg veel mooie plekken waar je naartoe kan gaan in Spanje. Wil jij graag weten welke plekken zeker het bezoeken waard zijn? Lees dan snel verder! 

1. Málaga 

Deze Spaanse stad is een erg populaire vakantiebestemming en is zeker het bezoeken waard. Het is niet een hele grote stad, maar wel een erg leuke stad en je kan er genoeg doen. Zoals al is benoemd is het niet een grote stad, want je kan van de ene kant naar de andere kant lopen in vijftien tot twintig minuten. 

Als je graag wat cultuur wilt gaan snuiven, dan zijn er vele plekken waar je heen kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje brengen aan de kathedraal, of ga eens langs het Picasso-museum. Ook heb je op veel plekken een erg mooi uitzicht over de hele stad en dat is soms wel even wat klimmen, maar dan heb je wel wat. 

Málaga staat dus onder andere bekend om de cultuur en ook best wat geschiedenis, maar dit is niet het enige dat het bezoeken waard is in Málaga. Je hebt ook genoeg moderne plekken waar je heen kan gaan. Zo heb je een erg mooie moderne boulevard waar jij je een hele dag kan vermaken. Uiteraard kan je ook altijd naar het strand gaan in Málaga, want ook dat is echt heerlijk. 

2. Valencia 

Ook de stad Valencia is een erg leuke stad en is zeker het bezoeken waard. Als je graag naar een stad wilt waar er meerdere contrasten zijn, dan moet je zeker eens langsgaan bij Valencia. Als je wel houdt van wat geschiedenis, dan is het erg leuk om richting het oude centrum van Valencia te gaan. Hier kan je namelijk erg mooi wandelen en is er ook veel te bekijken. Er zijn ook nog vele andere bezienswaardigheden die je kan doen in Valencia. Zo kan je bijvoorbeeld naar het aquarium gaan van Valencia. Deze heet Oceanográfic en is zeker het bezoeken waard als je ervan houdt om te kijken naar vissen.

Je kan in Valencia ook heerlijk op een terrasje gaan zitten en genieten van een lekker drankje met een hapje en ondertussen een prachtig uitzicht hebben. 

Vind jij het vaak te warm voor een vakantie waar je de hele tijd gaat rondlopen door verschillende straatjes? Dan kan je in Valencia ook een heerlijke frisse duik nemen in het mooie strand dat hier is. 

3. Sevilla 

Voor vele mensen is Sevilla de leukste stad van Spanje om naar toe te gaan. Het is daarom ook erg druk in de stad als je in het hoogseizoen gaat. Er zijn vele bezienswaardigheden als je een bezoekje brengt aan Sevilla. Zo wordt het vaak aangeraden om naar de Real Alcazar te gaan, dit is het voormalig koninklijk paleis. Alle mensen die hier zijn geweest zeggen dat dit één van de hoogtepunten was van hun reis. 

Je kan ook eens langs het Plaza España dit wordt vaak het mooiste plein van Spanje genoemd en mag je zeker niet missen als je in Sevilla bent. Je kan ook in de avond prachtig gaan wandelen langs de rivier over de leuke wijken lopen.

4. Barcelona 

Barcelona is de meest bezochte stad van Spanje en is ook zeker druk als je in het hoogseizoen langs gaat. Als je ervan houdt om naar verschillende architecturen te kijken, dan wordt het zeker aangeraden om naar Barcelona te gaan. Het is dan ook zeker erg indrukwekkend om langs de La Sagrada Familia te gaan. Barcelona heeft ook hele leuke wijken waar je langs kan gaan. Er zijn meerdere soorten wijken, zo heb je wijken met een geschiedenis, maar je hebt ook genoeg moderne wijken waar je doorheen kan. 

Wil je graag ontspannen op je vakantie, dan wordt het altijd aangeraden om naar het park te gaan. Je hebt bijvoorbeeld het stadspark Parc de la Ciutadella, mensen vinden dit vaak een prachtig park om even te gaan ontspannen. Uiteraard kan je voor ontspanning ook naar het strand gaan en daar even helemaal ontspannen.

Veelgestelde vragen:

Is Barcelona een drukke stad?

Jazeker, Barcelona is een van de drukste steden van Spanje.

Is Valencia een goede stad als je van geschiedenis houdt?

Zeker, Valencia heeft erg mooie plekken om naartoe te gaan als je van geschiedenis houdt. 

Is Málaga een geschikte stad voor een strandvakantie?

Ja, als je graag wilt ontspannen op het strand als je op vakantie bent, dan is Málaga een erg geschikte stad om heen te gaan.

Share:

editor