Zal jij graag meer boeken willen lezen? Voor veel mensen kan het best lastig zijn om een boek te lezen. Dit kan komen door bijvoorbeeld weinig concentratie. Als je meer boeken gaat lezen, kan je dit onder andere verbeteren. Wil jij dus graag weten hoe jij meer boeken kan gaan lezen? Lees dan snel verder!

1. Neem altijd een boek mee

Een tip die vaak wordt meegegeven als jij wilt beginnen met meer lezen, is dat je bijna altijd wel een boek mee moet nemen als je op pad gaat. Heb je bijvoorbeeld altijd een specifieke tas die je meeneemt als je ergens heen gaat, doe dan vooral daar een boek in, want dan heb je altijd een boek bij je. 

Door dit te doen, zal je merken dat je vaker gaat denken: oh ik kan ook wel een boek gaan lezen. Uiteindelijk zal je er helemaal aan wennen dat je onderweg in de trein bijvoorbeeld een boek gaat lezen, want je hebt hem toch al mee. Het hoeft natuurlijk niet altijd onderweg te zijn, maar ook als je ergens moet wachten. Zo kan het zijn dat je even moet wachten bij de dokter. Om de tijd te vullen kan jij vast je boek lezen. Vind je het te zwaar om een dik boek mee te nemen? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd een e-reader aanschaffen of op je telefoon gaan lezen. 

2. Word lid van een leesclub

Vind je het moeilijk om zelf te beginnen met het lezen van een boek? Dan wordt het vaak aangeraden om bij een leesclub te gaan. Op deze manier ga je namelijk samen met andere mensen tegelijkertijd hetzelfde boek lezen. Dit kan heel wat mensen helpen om een boek lezen vol te houden. 

Vaak is het zo bij een boekenclub dat je verschillende genres gaat lezen. Door dit te doen ontdek je ook nieuwe genres en zo kun je erachter komen wat jij leuk vindt om te lezen. 

Vaak is het ook zo dat je bij een leesclub dat je samen de boeken gaat bespreken. Zo kan je ook horen hoe andere mensen het vonden om dat boek te gaan lezen. Op deze manier kan je ook horen waar andere mensen misschien ook wel tegen aan liepen en wat ze lastig vonden. Zo kun je dus herkenbare dingen vinden en dat kan ook erg fijn zijn als je nog wat moeite hebt met meer lezen. 

3. Voor het slapen

Een boek gaan lezen voor dat je gaat slapen is niet alleen goed voor je nachtrust, maar ook nog eens om meer te gaan lezen. Het is goed voor je nachtrust, omdat je lichaam eraan gaat wennen dat je na het lezen gaat slapen. Doordat je lichaam hieraan went, zal het ook moe worden tijdens het lezen. 

Ook zal je lichaam gaan wennen dat je even niet naar een scherm gaat kijken voor het slapen. Het lezen van een boek voordat je gaat slapen creëert ook een moment van rust en kan je even helemaal relaxen.

Het is natuurlijk ook goed voor het lezen, want op deze manier kom je elke avond ook verder met je boek en wil je graag verder gaan lezen. Je bent namelijk wel nieuwsgierig hoe het vervolgens gaat.

4. Maak doelen

Houd je wel van een uitdaging? Dan is het erg goed om voor jezelf doelen te maken als het gaat om boeken lezen. Zorg er wel voor dat de doelen die je maakt realistisch zijn en dat je die makkelijk kan behalen. 

Er zijn vele doelen die je kan bedenken. Zo kan je bijvoorbeeld een doel maken over hoeveel boeken je wilt lezen in een jaar. Wil je bijvoorbeeld tien boeken lezen in een jaar? Dan is dat je doel dat je hebt gemaakt. Het kan ook een doel zijn om elke dag minstens twintig pagina’s te lezen. Het hoeven niet hele moeilijke doelen te zijn als jij je er maar aan kan houden.

Veelgestelde vragen:

Kan een leesdoel je helpen bij het lezen van meer boeken? 

Zeker, het maken van een doel kan zeker helpen. Je wilt dan namelijk graag het doel halen. 

Is lezen voor het slapen gaan goed voor je nachtrust?

Ja, lezen voor het slapen gaan is erg goed voor je nachtrust. 

Lees je altijd dezelfde genres bij een leesclub?

Vaak zal je verschillende soorten genres lezen bij een leesclub.

Share:

editor