De elektrische fiets groeit nog altijd in populariteit, maar waarom? De reden is heel simpel. Fietsen op een elektrische fiets brengt heel veel voordelen. Steeds meer mensen ontdekken deze voordelen en stappen over. Geef ze eens ongelijk. Het gemak en het comfort van een e-bike is in vergelijking tot een gewone fiets ongekend. Ook is er een verschuiving gesignaleerd in de gebruikersgroep. Daar waar de e-bike voorheen dé oplossing voor mobiliteit was en dus voornamelijk ouderen gebruikers had, is dat nu wel anders. Schoolgaande kinderen, forensen en zelfs moeders kiezen massaal voor de elektrische fiets

Een e-bike zorgt ervoor dat afstanden waar je normaal het openbaar vervoer of de auto voor gebruikt, toegankelijk worden per fiets. Dit geeft veel vrijheid, is goed voor het milieu en scheelt je op de lange termijn zelfs geld! 

Dit is hoe een elektrische fiets werkt

Oké, de e-bike is in trek, maar waarom precies? We weten dat veel mensen kiezen voor het gemak en het comfort van een e-bike. Dit heeft alles te maken met de technologische snufjes die samen zorgen voor elektrische trapondersteuning. Door de trappers rond te draaien wordt dit geactiveerd, waardoor je zonder al te veel moeite vooruit komt. Met een elektrische fiets van bijvoorbeeld Stella Fietsen, kun je dus flinke afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Letterlijk geen brug is je meer te ver! 

Elektrisch fietsen is gezond

Wist je dat een e-bike ook goed is voor je gezondheid? Er is een hoop om te doen geweest en nog altijd klinken er kritische geluiden hier en daar, maar elektrisch fietsen is écht gezond. We horen het je denken: hoe dan, want op een e-bike hoef je zelf het zware werk niet doen. Nou, het zit zo. Bewezen is dat e-bike bezitters niet alleen vaker maar ook langer fietsen. Elektrisch fietsen zorgt er dus voor dat je vaker buiten bent, langere afstanden fietst en dus vaker in beweging bent. Kortom ook fietsen op een elektrische fiets is goed voor je! 

Een schoner milieu met een e-bike

Ook is elektrisch fietsen dé manier om jouw steentje bij te dragen aan een schoner milieu. We hebben het al eerder genoemd, maar e-bike bezitters kiezen vaker de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Zeker als je ervoor kiest om je auto van de zaak in te ruilen voor een elektrische fiets van de zaak, maak je een wezenlijk verschil als het aankomt op CO2 uitstoot. En een bijkomend voordeel: in de file staan is dan ook verleden tijd! 

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom de e-bike hét vervoersmiddel van de toekomst is. Heb jij er al een? 

Share:

administrator