Ben jij van plan om binnenkort op reis te gaan richting Tsjechië? Voor vele mensen is Tsjechië één van hun favoriete vakantiebestemmingen. Als je hier op vakantie bent, kan je allerlei soorten activiteiten doen en ook allemaal bezienswaardigheden bezoeken. Wil jij graag weten welke echt het bezoeken waard zijn? Lees dan snel verder! 

1. Praag

Als je naar Tsjechië gaat, zeggen mensen vaak dat je ook even langs de hoofdstad moet gaan, want Praag is een erg geliefde en populaire stad om naar toe te gaan voor een vakantie. In het centrum van Praag zijn er allemaal soorten bezienswaardigheden die je kan bezoeken en ze zijn ook allemaal op loopafstand van elkaar. Dit is natuurlijk helemaal fijn, want dan hoef je niet elke keer met het openbaar vervoer te gaan of een andere route regelen.

Je kan in Praag dus allerlei soorten activiteiten doen waaronder ook een heerlijk middagje gaan winkelen. Het centrum is hier gevuld met allerlei soorten winkels waar je fantastisch kan gaan shoppen. Wil je graag een stukje wandelen? Dan kan je dit erg mooi doen in het Letná park. Voordat je hier mooi kan wandelen moet je wel even een stukje klimmen, maar dan heb je wel prachtig uitzicht. 

2. Boheems Zwitserland

Houd jij ervan om helemaal in de natuur te zijn? Dan is het zeker het bezoeken waard om naar Boheems Zwitserland te gaan, dit ligt bij de grens van Tsjechië en Duitsland. Vaak wordt er gezegd dat dit één van de mooiste natuurparken is van heel Europa. Dit wil je toch echt met je eigen ogen gezien hebben. 

Er zijn hier enorm veel verschillende wandelpaden die je kan volgen en je zal merken dat je overal prachtig uitzicht hebt over de mooie landschappen. Als je hier gaat wandelen heb je ook nog kans dat je verschillende dieren gaat tegenkomen. Denk aan dieren als een vos, een ree of een edelhert. Die lopen hier ook allemaal rond en kan je dus zo in één keer tegenkomen. 

Ook kan je hier een excursie doen met een bootje. Je kan dan echt even helemaal tot rust komen en heerlijk genieten van de prachtige landschappen om je heen. Je kan hier ook prachtige foto’s maken. Vaak wordt er gezegd dat je de mooiste foto’s kan maken eind van de dag. Dit komt doordat je dan misschien wel tijdens de zonsondergang aan het wandelen bent. 

3. Astronomische klok

Het klinkt misschien best gek om naar een klok te gaan en die dan te bezoeken, maar deze klok is echt het bezoeken waard. Deze klok wordt ook zeker bezocht door allerlei soorten mensen en is ook één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Praag. Dit is best raar eigenlijk, want lang niet iedereen snapt waarom ze hier heen gaan en als de mensen er eenmaal zijn dan snappen ze het ook nog niet altijd. 

Deze klok geeft niet maar één tijd aan, maar de klok geeft maar liefst vijf tijden aan. Dit is ook de reden dat mensen moeite hebben met de klok begrijpen. De klok geeft de tijd aan van Praag, maar ook de gemeten tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. Deze zijn elke dag anders, want de zonsopgang is elke dag andere tijd en dat is ook zo bij de zonsondergang. Een andere tijd die deze klok aangeeft, lijkt hier eigenlijk heel erg op.

Ook geeft deze klok aan de tijd van de zodiak en de dierenriem. Als laatste kan je hier ook de sterrentijd op vinden en lezen. Vind jij het dus wel interessant hoe dit allemaal werkt en ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Dan wordt het zeker aangeraden om hiernaartoe te gaan.

4. Sky Bridge 721

Deze brug is officieel geopend in 2022 en is sindsdien de langste hangbrug ter wereld. Deze brug is in totaal meer dan 720 meter lang! Je moet dus wel even een wandeling tegemoet als je deze brug helemaal over wilt lopen. Je kan de brug vinden in het noorden van Tsjechië, want het ligt in het plaatsje Dolní Morava. Het is ook niet handig om naar deze brug te gaan als je last hebt van hoogtevrees, want deze brug ligt maar liefst 1120 meter hoog. Het is wel makkelijk om hiernaartoe te gaan. 

Je zal merken als je over de brug loopt dat je prachtig uitzicht hebt en je erg mooie foto’s kan maken onderweg. Het is ook erg mooi te gaan als de zon opkomt of als die onder gaat. Dit kan je namelijk op deze brug erg goed en mooi zien!

Kan je leuk winkelen in Praag?

Zeker, in het centrum van Praag kan je erg leuk winkelen en heb je meerdere winkels.

Hoe lang is de Sky Bridge 721?

In totaal is de Sky Bridge 721 meer dan 720 meter lang! 

Hoeveel tijden geeft de Astronomische klok aan?

In totaal geeft deze klok vijf verschillende tijden aan.

Share:

editor