Altijd al de wonderen van Azië willen bewonderen, maar geen idee waar je nou naar moet zoeken? Dit continent kent vele mooie plekken en ervaringen, maar er zijn er vijf die je telkens weer met open mond laat staan. Kom maar mee!

Chinese Muur

De Chinese Muur is natuurlijk een hele grote highlight van dit lijstje. Met zijn wereldberoemde bekendheid en zijn 21.000 kilometer lengte staat hij ook nog eens in het lijstje van wereldwonderen. Duizenden bezoekers komen op bezoek om dit indrukwekkende bouwwerk te bewonderen. Niet alleen de muur is een prachtig stuk, ook de omgeving eromheen is de moeite waard om te bezoeken. Helaas is de muur niet meer zo stabiel als vroeger. Door de ouderdom en de vele bezoeken die hij heeft gehad, brokkelt de muur beetje bij beetje af. Sommige stukken zijn hierdoor niet meer begaanbaar, oppassen geblazen dus! 

Bangkok

Een chaotische stad vol leven en cultuur. Dat is Bangkok in het bruisende Thailand op het eerste gezicht. Met vele tempels, marktjes en plekjes die de stad biedt, heeft het een plekje verdiend in dit lijstje. 

Als je een echt stadsmens bent, dan is dit een plek om lekker uit te kammen. Bezoek Chinatown, waar je lekker van de Chinese cultuur kan proeven, of de adembenemende Wat Arun, ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad. Deze prachtige tempel, met zijn opvallende torens bedekt met mozaïek tegels en porselein, is een van de meest herkenbare symbolen van Bangkok. Bezoekers kunnen de steile trappen beklimmen naar de top en genieten van een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. 

Tokyo

Een stad vol leven, technologie en lichtjes. De grote stad in Japan is het zeker waard om te bezoeken. Met de Japanse cultuur die je om de oren vliegt, de zeer aangename gastvrijheid en natuurlijk de beroemde tekenstijl genaamd anime die je overal tegenkomt, is dit niet voor niets een wereldstad. Hier kun je lekker eten, veel dingen ontdekken en superleuk winkelen. Tokyo is de stad die in de toekomst lijkt te leven! Heb je ooit eens de overheerlijke sushirestaurants al eens bezocht? Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, technologie, eten of gewoon wilt genieten van de bruisende energie van een van ’s werelds beroemdste steden, Tokyo heeft voor elk wel wat. Met zijn unieke mix van traditie en modern, is een bezoek aan Tokyo een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Mount Everest

Mount Everest is de hoogste berg ter wereld en is zeer geschikt voor avonturiers en bergbeklimmers. Gelegen in de Himalaya, op de grens tussen Nepal en Tibet, is de top van de Everest een beroemde plek voor mensen met moed en vastberadenheid. Hoewel het beklimmen van de Everest een buitengewone uitdaging is en alleen geschikt is voor zeer ervaren klimmers, biedt het omliggende gebied ook een prachtige sfeer. Het uitzicht op de hoge pieken van de Himalaya en de grote schoonheid van de berglandschappen maken een bezoek aan dit wereldwonder onvergetelijk. Durf jij het aan?

Terracotta legers van China

De terracotta legers van de eerste keizer van China is een interessant stukje geschiedenis dat je niet mag missen! Het zijn imposante opgravingen van een Chinese keizer die zijn dagelijkse leven in het hiernamaals wilde meenemen. Hiervoor gaf hij de opdracht aan 750.000 arbeiders om zijn legers, hofhouding, dienaren, vee en meer na te laten maken in terracotta. De site is enkele vierkante kilometer groot en de opgravingen zijn nog altijd gaande en kun je tot op de dag van vandaag bewonderen.

In deze opgravingen zie je rijen met duizenden nagemaakte poppen. Hiertussen bevinden zich grafkelders (grote gaten) waar de arbeiders zijn begraven, want de keizer wenste zijn project geheim te houden en heeft bij afronding de 750.000 arbeiders laten vermoorden om dit te waarborgen. 

Veelgestelde vragen:

Heb je voor China een visum nodig?

Ja, dat heb je inderdaad nodig. Dit kun je aanvragen bij de Chinese ambassade, dat scheelt een hoop gedoe.

Is toegang tot de Mount Everest gratis?

Nee, dit is niet gratis. Om toeristrampen te voorkomen moet je tussen de 36.000 en de 91.000 euro aan toegang betalen. De gebieden eromheen zijn dan ook een stuk goedkoper en veiliger om te betreden, dus alleen de berg beklimmen als je een professional bent!

Mag je een stuk van de Chinese muur meenemen?

Dit mag officieel niet, en wordt ook bestraft als ze je betrappen. Dit is een wereldwonder bouwwerk en is erg heilig voor het land zelf. 

Share:

editor