Wil je altijd al een keer naar Zuid-Amerika? Je hebt natuurlijk veel keuze uit verschillende landen waar je heen kan. Weet je alleen nog niet zo goed welke landen er zijn in Zuid-Amerika? Welke zijn echt het bezoeken waard? Lees dan snel verder!

1. Peru

Als je naar Zuid-Amerika gaat, wordt het ook zeker aangeraden om naar Peru te gaan. Peru ligt aan de westkust dicht bij de Grote Oceaan. Als je houdt van het ontdekken van verschillende culturen, dan is Peru een erg geschikt land om naar toe te gaan. Niet alleen voor de culturen is Peru het bezoeken waard, maar ook de prachtige dorpjes die er allemaal zijn. Als je van hiken houdt dan is Peru ook zeker het bezoeken waard voor een prachtige wandeling in de natuur. 

Het wordt zeker aangeraden om naar de Colca Canyon te gaan. Dit is één van diepste ravijnen ter wereld. Er wordt vaak gezegd dat het erg bijzonder is om hier te zijn op zo’n prachtige plek.

Wil je graag een bezoekje brengen langs allerlei soorten vulkanen? Dan moet je zeker langs de stad Arequipa gaan. Ze hebben hier niet alleen vulkanen, maar ook nog eens een erg gezellig centrum om naartoe te gaan. 

2. Argentinië 

Argentinië is één van de meest zuidelijkste landen die er is op de wereld en is daarnaast een erg groot land. Het land staat erg bekend om de tangodans en ook de heerlijke wijnen. De grote steden in Argentinië zijn zeker het bezoeken waard, maar vergeet zeker niet de wat kleinere dorpjes: die zijn ook erg mooi.

Wil je een echte rondreis maken door Argentinië heen? Dan wordt het vaak aangeraden om te beginnen bij de hoofdstad Buenos Aires. Als je echt wilt genieten van alles wat Buenos Aires heeft aan te bieden, dan is het handig om er echt vier dagen ongeveer te blijven. 

De watervallen van Iguazu zijn ook zeker het bezoeken waard, want dit zijn de grootste watervallen ter wereld. Het ligt heel dichtbij Brazilië en wordt ook omringd door de grote regenwouden. 

3. Ecuador

Ecuador is één van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar dat wil niet betekenen dat het geen mooi land is. Ecuador heeft van alles aan te bieden, zo hebben ze allerlei vulkanen, maar je kan ook heerlijk op een strand gaan liggen.

Het wordt vaak aangeraden als je van bent om naar Ecuador te gaan dat je ook even een bezoekje brengt aan de hoofdstad. De hoofdstad van Ecuador is Quito, je kan hier een city tour doen. Op die manier kan je heel de stad verkennen samen met een gids die er veel verstand van heeft.

Houd je wel van wat avontuur en ook van kamperen? Dan wordt het zeker aangeraden om te gaan wildkamperen in het nationaal park van Ecuador. Dit park ligt op maar liefst vierduizend meter hoogte. Het is dus niet handig als je last hebt van hoogtevrees. Terwijl je hier gaat kamperen kan je prachtig gaan hiken door de natuur heen. 

4. Brazilië  

In Brazilië heb je allerlei soorten activiteiten die je kunt doen, zo kun je allerlei avontuurlijke activiteiten doen, maar je kan heerlijk ontspannen op een strand. Je zal merken dat als je in het weekend naar het strand gaat dat Brazilianen wel van een feestje houden, maar vooral van plezier. Je ziet ze dan dansend en drinkend op het strand. 

Aan de kant van Salvador zijn prachtige stranden, zoals het strand van Guarajuba, deze staat vooral bekend om de biodiversiteit.

Niet alleen de stranden zijn een mooie plek om naar toe te gaan als je in Brazilië bent. De vele regenwouden van Brazilië zijn een groot deel van de natuur daar. De regenwouden zijn ook zeker het bezoeken waard. Wil je graag veel verkennen van de natuur van Brazilië? Dan wordt het aangeraden om een busrit te nemen, op die manier kan je op een comfortabele manier de natuur verkennen.

5. Bolivia 

Er wordt vaak gezegd dat Bolivia één van de mooiste landen is van Zuid-Amerika. Dit wordt vooral gezegd door mensen die graag buiten zijn. De natuur is namelijk prachtig in Bolivia, zo heb je ook vele regenwouden waar je natuurlijk heen kan gaan. Als je houdt van prachtige landschappen dan is Bolivia zeker een land voor jou. 

Neem ook zeker een kijkje in de hoofdstad La Paz. Deze hoofdstad ligt tussen allerlei hoge bergen, wat ook voor een mooi uitzicht zorgt. Wil je graag een activiteit op het water doen dan kan je met een bootje varen over het Titicacameer. Dit meer hoort ook voor een deel bij Peru. 

Heeft Brazilië mooie natuur?

Zeker, vaak gaan mensen er naar toe op vakantie voor de prachtige natuur.

Kan je in Peru hiken?

Jazeker, in Peru kan je erg mooi gaan hiken. Je zal zien dat je erg mooi uitzicht krijgt.

Kan je wildkamperen in Ecuador?

Zeker, als je wel van wat avontuur houdt, dan wordt het zeker aangeraden om te gaan wildkamperen in Ecuador.

Share:

editor